#456 • 2018. 07. 08. • Tinnye: Garancsi-tó, Garancs-hegy, Kutya-hegy, volt 11/10 légvédelmi rakéta osztály, Közép-dűlő

Szellemi útravalóm Szmorad Csaba egyik előadása (A gondolkozás hatalma, a gondolkozás uralma), ezt hallgatom útközben az autóban.

Ha egy bizonyos fokon az uralkodó valóban uralkodó (…), ez azt jelenti, hogy azzal a hatalommal, amelynek a birtokosa, eggyé válik. Tehát nem úgy kell elképzelni, mint – hasonlatképpen – amikor mondjuk egy vadlovat egy arra hivatott személy szeretne betörni, és azt a dinamikus folyamatot elképzeljük, amikor még küzdenek egymással: az egyik szeretné az irányítást megvalósítani, a másik, az erőoldal pedig ennek mintegy ellentmond, és ennek van egy dinamikus folyamata. Amíg ez a dinamikus folyamat zajlik, addig az uralom nem teljes. Az uralom akkor válik tökéletessé, amikor ez a kétpólusúság mintegy fölszámolódik, és az uralkodó eggyé válik az erővel; akként, hogy abban nem feloldódik, hanem önmaga tökéletes identitását megtartja.

Többnyire uraltam – csak nagyon ritkán hagyta el a számat egy alig hallható „bazmeg”, tüskés bokrok között bóklászva és négykézláb mászva.

A fotókat Huawei P20 Pro telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: