Androidos alkalmazásaim #11

Egy éve azt ígértem, hogy csak akkor jelentkezem újra ebben a sorozatban, ha Androidos appokról is lesz írnivalóm. Összejött:

  • GPS Status & Toolbox – mikor akadozott a GPS a OnePlus 3-asomon, ajánlotta valaki, és bevált (szerencsére a jelenlegi telefonomnál nincs igazán szükség rá).
  • HBO GO – tavaly novemberben indította el az HBO a havi 1990 forintért bárki számára hozzáférhető HBO GO online streaming szolgáltatását. Az elsők között fizettem elő rá, és egy Chromecast segítségével, a messze nem hibátlan, de folyamatosan fejlődő appon keresztül nézzük (többek között) a sorozatokat.
  • Kétéltű- és hüllőhatározó – sokszor nem tudom, milyen állattal találkozom – erre az esetre telepítettem ezt az alkalmazást. Még nem használtam, de biztos egyszer még jól jön. :)
  • Madárhatározó – lásd előző.
  • Measure – Quick Everyday Measurements – a telefonod az órád, a fényképezőgéped, a videokamerád, a zenelejátszód, a navigációd, az iránytűd, stb. – és már a vonalzód is? A HWSW-n olvastam róla, és kíváncsiságból telepítettem. Bőven van még hova fejlődnie, de érdekességnek jó.
  • Okos bevásárlólista – Listonic – utólag teljesen érthetetlen, hogy idáig miért cetlikre irkáltuk a bevásárlólistákat. Feleségemmel megosztunk egymással egy közös listát, így mindketten látjuk, mi az aktuálisan beszerzendő; és ha megveszünk valamit, kipipáljuk.
  • Scribd – Reading Subscription – néhány a Scribd felületén megosztott dokumentumra voltam kíváncsi, ezért telepítettem. Amúgy könyvek, hangoskönyvek és magazinok is hozzáférhetőek az alkalmazásban.
  • Sun Surveyor (Hold és a Nap) – a futásaim tervezéséhez különösen jól jön, hogy tudhatom, mikor kel fel a nap egy adott helyen. És amikor egy app ennyire jól össze van rakva, és még azt is tudja, amire nem is vagyok kíváncsi, de jó érzés, hogy bármikor kielégíthetném ezt a szunnyadó kíváncsiságot, akkor még örömmel fizetek is érte.
  • Tesco Clubcard Magyarország – vállalva, hogy sokak szimpátiáját most elvesztem, leírom: nekem szimpatikus a „nagy-gonosz-multi” Tesco; ha bolti bevásárlásról van szó (vagyis nem kimondottan zöldség, gyümölcs, sajt, tojás, pékáru kell, amiket helyben is megvehetek), és tehetem, akkor ott vásárolok. Többek között azért is, mert haladnak a korral (pl. elsők között vezették be az önkiszolgáló kasszákat – sőt, egyes üzleteikben a Scan & Shop is működik), jók a termékeik (közöttük viszonylag sok a magyar), és esetükben még egy új kártyát is hajlandó voltam készíttetni magamnak (évekkel ezelőtt), mert a Clubcarddal személyre szabott kedvezményeket kapok. És amióta telepítettem ezt az appot, már a kártyára sincs szükségem (amiből egyébként praktikusan kicsi, lyukasztott, kulcscsomóra fűzhető változatot is küldtek – hurrá, még soványabb a kulcscsomóm, ha ennél is soványabb lenne, már nem is lehetne csomónak nevezni), és a postán kapott kuponfüzet is feleslegessé vált!

, ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: