Kerékcserék helyett négy évszakos gumik

Meggyőződésem, hogy az életünket rendre túlbonyolítjuk. Az egyik ilyen felesleges túlbonyolítás, hogy minden célra különböző tárgyakat használunk. Elismerem, nyilván így lehet kihozni mindenből a maximumot – a kérdés, hogy megéri-e? Az autógumik esetében erre most én nemmel szavazok. Ez talán jár majd némi kompromisszummal – bár egyelőre ebben sem vagyok biztos (általában nyugodtan vezetek, lassan veszem be az éles kanyarokat, nem „autóversenyzek”, így nem érzem szükségét az extra tapadásnak), jelenlegi választásommal (195/65 R 15 91 H Barum Quartaris 5 személy, 4 évszakos) tökéletesen elégedett vagyok –, de lássuk, e döntésem következményeként mennyi mindentől szabadulok meg:

  • nem szopatom magam évente kétszer a kerékcsere nyűgjeivel (kerekeket csomagtartóba bepakolni, gumishoz elmenni, kerekeket garázsba kipakolni);
  • így nem is töltök ezzel semennyi időt,
  • és költenem se kell minderre semmit;
  • valamint a kerekek tárolásához sincs szükség semekkora helyre.

Nekem úgy tűnik, hogy megéri; de számomra egyáltalán nem esik nehezemre beismerni a tévedéseimet, ezért megígérem, hogy amennyiben egy év múlva változik a véleményem, akkor erről külön bejegyzésben számolok majd be – ellenkező esetben csupán ezt a bejegyzést frissítem.

Frissítve (2020. 04. 20.): Egy naptárbejegyzés figyelmeztetett, hogy blogoljak erről, mert éppen ma egy éve rakták fel az autómra a négy évszakos gumikat. Jelentem, tökéletesen bevált, soha egy pillanatra nem éreztem, hogy rosszul döntöttem, amikor az autógumi cseréket kiiktattam az életemből. Ha eljön majd az ideje, biztos, hogy a következő garnitúrám is négy évszakos lesz.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: