Keresem új otthonom #3: megtaláltam!

A jurtához tudtommal építési engedély ugyan nem kell, de bejelentési kötelezettség azért van, ezért a biztonság kedvévért érdeklődöm az illetékes hatóságnál. Megadják a főépítész számát, aki miután felhívom, kategorikusan kijelenti: Pilisszántón állandó lakhatásra jurtát építeni nem engedélyezett! Le vagyok törve…

…és elkeseredésemben újra böngészni kezdem az ingatlan.com-ot. Nocsak, ez a házikó határozottan tetszik!

Eladásra kínálok Kesztölcön, üdülőövezetben egy zártkerti ingatlant. A ház téglából épült, Bramac betoncseréppel, masszív építésű, kívül- belül jó állapotú. Kialakítása: pince-földszint- emelet. A telek dupla területű. (két összevont telekkel) A kert rendezett, fiatal gyümölcsfákkal és dísznövényekkel. Szám szerint: 1db cseresznye, 1db körte, 1db naspolya, 2db füge, 2db egres, sok málna és csicsóka. A kerthez tartozik egy rönkfából készült, árammal ellátott, kerti kiülő, beépített asztallal és két paddal. A bejárat mellett van egy 4×4 méteres garázsalap betonból. Körbe erdős, fás terület veszi körül, egy szomszéddal. A ház kiürített állapotban kerül átadásra, így az igény szerinti felújítás, azonnal megkezdhető. Ha van kérdése írjon e-mailt vagy hívjon. Köszönöm, hogy megtekintette a hirdetésemet.

A hirdetésben szereplő minden egyes mondat elolvasásával egyre közelebb kerülök a „megtaláltam érzéséhez”! És mindez 11 millióért! Ha ez egy webshop lenne, azonnal a kosárba raknám! Felhívom a tulajdonost (végre nem ingatlanközvetítő), és azzal a kérdéssel kezdem, hogy mi az „apróbetűs rész”, miért csak ennyibe kerül? A tulaj kvázi megpróbál lebeszélni: ez csak egy nyaraló, esőben sáros az udvar, nincs a házhoz lekövezett út, ocsmány a padlóburkolat, és bizony a kertben még rókák is előfordulhatnak. Kedvemre való az őszintesége, akárcsak magamat hallanám, mikor a házunk iránt érdeklődőknek arról mesélek, hogy a fűtésrendszerünk felújításra szorul. Fél perc után már tegeződünk, és hamarosan az is kiderül, hogy közel egyidősek vagyunk. Fél órás beszélgetés után abban maradunk, hogy csütörtökön megmutatja nekem a házat. Másnap felhívom, hogy lehetne-e korábban, mert még csak kedd van, és én már nagyon be vagyok sózva. Akárcsak gyerekkoromban, mikor szüleim beígérték a villanyvasutat – de sajnos nem megoldható a korábbi találka.

Február 28-án Lucával együtt kelünk útra. Egy kicsit aggaszt, hogy a hirdetés reggel lekerült az ingatlan-com-ról (naná, hogy minden nap megnéztem). „Mintha már tíz éve ismernénk egymást” – ezzel a mondattal fogad Attila. Feleségének is bemutatkozom, majd körbevezetnek a telken, végül pedig a házat is megnézzük. Apró nedvesedés nyomok a pinceszinten, és valóban ocsmány padlóburkolat – viszont egyébként minden nagyon tetszik (Lucának is)!

Leendő vevőink ugyan ezen a napon jönnek vissza másodszor megnézni a házunkat (feleségem pedig szintén a napokban találja meg leendő otthonának helyszínét Pilisborosjenőn).

A „szerelem első látásra érzése” tartósnak bizonyul, és – néhány csavar után – szóban megállapodunk a 13 milliós vételárban (ugyanis mint kiderült, egy évvel korábban árulták 11 millióért, aztán szüneteltették a hirdetést, és az újraaktiválás előtt nem néztek utána az ingatlanpiaci árváltozásoknak). Hetente kijárok: másodszor Lucával; majd egy építési vállalkozóval (szerinte 13 millióért is ajándék); aztán a – most még – falum béli asztalossal (akiről kiderül, hogy lányom évfolyamtársának apja); ötödszörre az infrafűtésesekkel; április első hetében ismét az asztalossal; hetedszerre pedig apukámnak is megmutatom.

Közben a banki hitelem ügye nyúlik, mint a rétestészta, sokadszor is megtapasztalhatom, hogy az emberek nagy részének csak mozog a szája, amikor beszél, amit mond, egyáltalán nem lehet komolyan venni…

Április 23-án végre eljutunk az ügyvédig, aláírjuk az adásvételi szerződést, kifizetem a foglalót.

Május 3-án beköttetem az internetet. Egyetlen szolgáltató, az Invitel verseng ezen a helyen az ügyfelek kegyeiért, kétféle ajánlattal:

 1. Csak internet (10 Mbit le / 0,5 Mbit fel): 6690 Ft, vagy
 2. TV+internet (5 Mbit-es internettel): 4890 Ft.

Nehéz választani a remekbebaszott lehetőségek közül, végül az első mellett döntök (a tévét úgyis alig használnám, ne foglalja a fele sávkeskenységet). És ha már kimegyek, és ha már Attila – aki egyébként nem csak a korábbi tulaj, de leendő egyetlen szomszédom is lesz – volt olyan jófej, hogy megengedte, egy autónyi holmit is viszek magammal. A kerti bútorokat mindjárt ki is próbáljuk – óriási élmény ücsörögni a csendben (Attila nem vállalta a szereplést)!

Május 13-án, hétfőn írjuk alá a hitelszerződést a bankkal, és – az ígéretük szerint – van rá esély, hogy még a jövő héten a pénzt is megkapom végre…

Még mielőtt megtaláltam volna leendő otthonom, megpróbáltam pontosan leírni, mit is szeretnék:

A házam

A telek a Pilis lábánál fekszik (Budakalász, Pomáz, Pilisborosjenő, Csobánka, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Piliscsév, Kesztölc) legalább 1000 négyzetméteres, rajta a ház (akár faház) minimum 40 m2 (előny, ha kétszintes) legfeljebb 12 millió forintba kerül (ha kell, felújítással együtt), lakott terület hátárán, erdő szélén, megkapó hangulatú helyen van. Örökpanorámás, villany, víz, csatorna a telken (ez egyúttal a fontossági sorrend is), gáz nem szükséges. A kedves és barátságos (alkalmi kutyasétáltatást és -etetést örömmel vállaló) szomszédok kellő messzeségben vannak (vagy növényekkel jól elhatároltan) ahhoz, hogy ne zavarjuk egymást. A telek rendezett, enyhén lejtős, rajta bőven termő gyümölcsfák állnak. A telektől az Óbudai Waldorf iskola tömegközlekedéssel vagy tömegközlekedés és autó kombinációjával legfeljebb 45 perc alatt elérhető. A környék közbiztonsága kiváló, kerítésre csak leendő kutyánk miatt van szükség.

A csatornázottság kivételével szinte minden teljesült! Apró félelmekkel kevert boldogságban várom, hogy kezdetét vegye életem „B oldala”.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

4 hozzászólás a(z) “Keresem új otthonom #3: megtaláltam!” bejegyzéshez

 1. Tamás Csaba (TCs) avatar
  Tamás Csaba (TCs)

  Szia Zsolti!
  Csak nem a Gábeli Gyurka az asztalosod?

  1. Zsolt Halasi avatar

   Szia Csaba! Nem, Huszár Imrének hívják.

 2. Sabau Cristian avatar
  Sabau Cristian

  Gratulálok az új otthonhoz, csodás a környezet a képek alapján! Nyugalmat, békét – és boldogságot is hozzon az új hely! :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: