John Wood és Paul Harrison videói a Ludwig MúzeumbanRengeteg ötlettel és humorral készültek ezek a videómunkák, melyeket tegnap végre volt alkalmam megnézni – ajánlom mindenkinek, aki még nem látta (megtekinthető a Ludwig Múzeumban április 30-ig – nem június 8-ig, ahogyan az igénytelen, régóta frissítetlen honlapjukon szerepel!).

John Wood és Paul Harrison neve már ismerősen cseng a hazai képzőművészeti életben, mivel többször is szerepeltek videóikkal magyarországi kiállításokon. Az azonban talán kevéssé ismert a hazai közönség előtt, hogy nemcsak hogy először az 1993-as győri Mediawave fesztiválon mutattak be közös művet, (ekkortól datálódik együttműködésük), hanem első önálló kiállításukat is ebben az országban, a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben volt alkalmuk megrendezni 1998-ban. Munkáikat nemcsak számos nagy-britanniai, illetve nemzetközi kiállításon, hanem különböző tévécsatornákon (MTV Europe, SBS Australia, Channel 4, Arte, stb.) is láthatta a közönség.

A Ludwig Múzeumban megrendezett kiállításukon legújabb munkáikkal jelentkeznek. Ezek a művek bizonyos szempontból hasonlítanak a korábbiakhoz, melyeket leginkább finom humoruk miatt kedvelt meg a közönség. John Wood és Paul Harrison tárgyakat manipulál olyan módon, hogy azok szokatlan aspektusait és tulajdonságait helyezik a középpontba. Ezeket a folyamatokat rögzítik aztán rövid videofilmek formájában.

Paul Harrison 1968-ban született Woolverhamptonban, John Wood pedig 1969-ben Hong Kong-ban. Harrison Birminghamben él, Wood pedig Bristolban. Mindketten a Bath College-ban tanultak festészetet. Az f a projects (London) képviseli őket.

(www.ludwigmuseum.hu)

És ha már a Művészetek Palotájában jártam, készítettem pár fotót a környékéről is.

Művészetek Palotája

Művészetek Palotája

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.