Kinek milyen színű a széklete?

Gábor barátomat felháborítja az emberek érdektelensége ezen a blogon – legalábbis ami a kommentálók számát illeti (megjegyzem, a látogatók száma az utóbbi napokban nőtt, napi 150-200 körüli).

Egyébként én is elgondolkodtam már, hogy miért van az, hogy az általam rendszeresen olvasott (igaz, nagyrészt főleg szakmai témájú) oldalak közül egyetlen egy helyen véleményezte valaki a vasárnap napvilágra került Gy. F. beszédet (egyetlen kritikus mondatban) – és most nézem, hogy már törölte (ezek szerint megváltozott a véleménye, vagy fél nyilvánosságra hozni)?

Tudom, hogy ezt az oldalt sem a politikai tartalmú bejegyzésekért szeretik a látogatói, de számomra teljesen egyértelmű volt, hogy egy ilyen horderejű kérdésben leírom a véleményem, mert egyrészt ez a blog javarészt rólam szól, és engem ez foglalkoztat, másrészt ha csak egyetlen embert is gondolkodásra késztetek vele, már megérte. Egy barátom konkrétan megmondta, hogy ő inkább elfordul, ha kamerázzák a demonstráción, és nem ír ide semmit, mert lenyomozhatják (ő sem a randalírozók, hanem a békés tüntetők közül való). Mondom neki, nem kell a valódi nevedet ideírnod (persze miért ne tehetnéd? – gondoltam). Ja igaz – felelte, és azóta sem írta le a véleményét (pedig tudom, hogy van neki).

Tapasztalatom szerint az emberek nagy része felmondja a médiából tanult leckét. A médiának éppen ezért óriási hatalma van, és ezzel él is:

 • Egyrészt összemossák a békésen tüntető, egy igazabb jövőről álmodó többség képét a szélsőjobboldaléval, és azokéval, akik csak azért mennek ki az utcára, hogy törjenek, zúzzanak, gyújtogassanak.
 • Másrészt elmagyarázzák, hogy mekkora szarban leszünk, ha nem nem lesz egy ilyen eltökélt, tenni akaró, őszinte vezérünk, mint Gy. F. (és a programja).
 • Harmadrészt mosdatják pszichopata miniszterelnökünket, és talpnyaló csapatát, magyarázva, hogyan is kell értelmezni a hazugságaikat.

Őszintén mondom, hogy a tévét nézve, internetet olvasva nemegyszer eszembe jutott már, hogy igazuk van, hagyni kéne ezt az egészet a francba, mert csak egyre rosszabb lesz. Aztán elgondolkodok, hogy vajon nem attól lesz egyre rosszabb, ha elfogadjuk, hogy velünk bármit megtehetnek, de mi nem tehetünk semmit? A hatalmon levők csalhatnak és hazudhatnak, de ha én teszem ugyan ezt, börtönben a helyem? Ez tényleg így van rendjén? És eszembe jutnak a hatalmat és a média többségét működtető átlátszó és aljas érdekek is, és máris egészen másképp gondolom, mint ahogy az „elvárható lenne”.

A hatalom és az őt támogató média célja egyértelmű: FÉLJ. Félj, attól, hogy bajod lesz, ha az utcára mész. Félj attól, hogy csődbe megy az ország, ha változást akarsz. Félj attól, hogy kinyilvánítsd a véleményed. Miért dől be ennek ilyen sok ember? (Költői.)

Bocs, de ez most kiszaladt, nem akartam ilyen hosszúra. Szeretnék már írni végre egy „szokásos” bejegyzést is, de a héten nem volt rá időm. Kedd kivételével esténként a Kossuth téren voltam, és holnap is ott leszek. Ez a minimum, amit megtehetek.

Végül Gábor barátom leveléből:

Van egy angol mondás: Ignorance is the choice not to know. A tudatlanság a nem tudás tudatos választása. Szóval miért dugják a fejüket a homokba??? Félnek?? Szülők hatása?? Miért??

Tegnap egyébként Marci barátomat 4 emeszpés elkezdte követni a rendezényről. Hogy szétmázolják a pofáját. Be tudott ugrani egy szórakozóhelyre. Ez volt a szerencséje.

Ha feldobod azt a témát, hogy kinek milyen színű a széklete, biztos hozzászólnának 125-en. Miért??

Tehát a kérdés: kinek milyen színű a széklete?


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

17 hozzászólás a(z) “Kinek milyen színű a széklete?” bejegyzéshez

 1. capo|sfu avatar

  Hát, az enyém mostanában az az egészséges barna, állagát tekintve gyúrható, de néhol darabos. Imitt amott némi földimogyoróval spékelve.

  Ja és, hogy a lényeg, hogy miért nem ír senki commentet politikai post-hoz? Én miért nem írok commentet politikai post-hoz? Azért nagyra becsült barátom, mert itt a neten igazán létezik a szólás szabadsága. Ez nem is lenne baj, ha valamilyen szűrő vagy akár vascső segítségével lehetne szanálni, hogy ki szól hozzá a dolgokhoz. Mert ugye webkettő van és Te mint admin, nem szólsz közbe.

  Megtanultam az évek alatt, hogy a fórumokon, irc csatikon az emberek igen is kihasználják az anonimítás lehetőségét és elmondják véleményüket. Ez egész addig nem is lenne baj, amíg kultúrált keretek közt tudnák megtenni, de ez sajnos nem megy. Minden oldalon, kivétel nélkül, ha politikára került a sor, ismétlem kivétel nélkül, esztelen vagdalkozásba vadult át a dolog. Ez alól NINCS kivétel. Soha, sehol nem tudott működni a dolog, hogy kultúráltan emberi keretek közt beszélgessenek emberek a politikáról. Előbbutóbb, jönnek a vagdalkozások az esztelen elképzelések, az összeesküvés elméletek, amikre ugyan olyan összeesküvés alapú reagációk születnek. Ha törlöd a comment-jét a renitesnek, akkor bolsevík/kommunista/neonáci/fasiszta/zsidóbérenc/hungarista/ősmagyar/cigánynéger vagy, attól függően kinek a comment-jét törölted. Igazság nincs, se odaát, se ideát. Nem tudsz jó lenni, nem tudsz megfelelni mindenkinek, és így nem tudod garantálni a folyamatos párbeszédet. Ha meg elhivatott vagy, akkor azt vállald fel, és vállald azt, hogy azok, akik az oldal eredeti tartalma miatt nézték minden nap a blog-odat, elpártolnak Tőled, mert esetleg máshogy gondolkodnak politikailag. Pedig lehet, hogy mind a kettőtök kedvenc színe az enyhe hasmenéses barna. Csak Ő szerinte ez világos barna, szerinted meg sötét barna, vagy fordítva.

  Bocs. Nem akartam okoskodni, se megmagyarázni, egyszerűen szeretem a blog-odat. Mert arról szól amiről szól, és nem a politikáról.

 2. capo|sfu avatar

  Akkor kezdjük:

  “Tegnap egyébként Marci barátomat 4 emeszpés elkezdte követni a rendezényről. Hogy szétmázolják a pofáját. Be tudott ugrani egy szórakozóhelyre. Ez volt a szerencséje.”

  A fejülre volt tetoválva, vagy a mellükre volt tűzve? A barátod szemmel láthatóan, Fideszes, vagy anti mszp-s? Vagy van valami konkrét “jelzője” annak, hogy a kormány ellenszenves a számára?

  De, hogY még tovább menjek: Tegnap elött a barátnőmet leszólította, 3 szemmel láthatólag fideszes srác, amikor jött a kedvenc törzshelyünkre. Mikor megemlítette, hogy Ր nem dohányzik, már láttam, hogy remeg a keze. Kiléptem a szórakozóhelyről és a “Mi a pálya?” kérdésemre a “Mi lenne komcsi?” válasz érkezett. Gondoltam biztos betonból vannak és elviselik amit nekik szántunk.. de hát nem.

  Szóval, ilyesmit, bárki írhat, és ha nem ide írnám, és nem tudná mindenki a célját, akkor ugyan úgy hihető lenne, mint Marci esete.

  MOST ÍROM LE ELÖSZÖR ÉS UTOLJÁRA, EGYIK COMMENT-EL SE ÉRTEK EGYET, ÉS AZ ÉN COMMENT-EM SE TÜKRÖZI A POLITIKAI NÉZETEMET, NEM TARTOM HELYESNEK AZ ILYEN JELLEGŰ KINYILVÁNÍTÁST. CSAK PÉLDAKÉNT ÍRTAM AMIT ÍRTAM, HOYG LÁSSUK BE… CÍMLAPRA BÁRKI KERÜLHET, HA MEGTALÁLJA A HELYES FÓRUMOT.

 3. hal avatar

  Köszönöm, hogy leírtad a véleményed, és valószínű igazad van abban, hogy ezek a viták általában elfajulnak (elhiszem Neked, hogy ezt tapasztaltad, én nem szoktam ilyen fórumokat olvasni). Én viszont hiszek abban, hogy lehet értelmesen vitázni, véleményt cserélni, és igérem, soha nem törlöm senkinek a kommentjét, ha a témába vág – ahogy eddig se tettem.

  A jelenlegi helyzettel kapcsolatban azt sajnálom a leginkább, hogy a politika is amolyan tabu téma lett, mint a székleted színe. Jajj én nem politizálok, mert az olyan csúnya dolog. Ha itt élsz, és csak egyetlenegyszer megfordul a fejedben, hogy a francba, lehetne több a fizetésem (szándékosan talán a legbanálisabb példát hoztam fel), máris politizálsz.

  Miért kell szemérmesen elfordulni, elhinni a média hazugságait, és beletörődni, hogy ezen úgysem tudsz változtani? Azért is írtam ezeket a bejegyzéseket, mert úgy látom, a tévéből nem jön át, amit én érzek itt Budapesten, hogy itt van egy nagy lehetőség, amivel élni lehetne, ha mindenki hinne benne. Persze tudom, hogy verbális képességeim nem túl jók a meggyőzéshez, és a már említett politikai (ál)szemérmesség okán valószínű sokan az első sorok olvasásánál nem jutnak tovább, de legalább megpróbáltam.

  Másrészt ahogy írtam is, ez a blog javarészt rólam szól, és ezen a héten engem leginkább ezek a dolgok foglalkoztattak, és egy kicsit fáj, hogy másokat meg ennyire nem. Persze tudom, hogy általánosságban száz látogatóbol csak egy kommentál, és bevallom engem soha nem érdekelt a kommentek száma; csak most egy icipici rám is átragadt a Gáborról abból a felháborodottságból, amit az emberek látszólagos érdektelensége okoz.

  A konkrét kérdésedre majd biztos Gábor is válszol, amennyire én sejtem, a kormányellenes tüntetésről hazafelé indulva vehette észre a Marci, hogy követik, ebből következthetetett arra, hogy „emeszpések” követik (ami itt nyilván annyit jelent, hogy MSZP-szimatizánsok). Ha engem követtek volna, valószínű nekem is ez lett volna az első gondolatom – és nem hiszem, hogy baráti beszélgetést akartak vele kezdeményezni, vagy azt akarták megkérdezni, hogy mennyi az idő.

  Még egyszer köszönöm, hogy megosztottad a véleményed, és sajnálom, hogy „nem tartod helyesnek az ilyen jellegű kinyilvánítást”.

 4. hal avatar

  Ja és nekem kb. ilyen barna, mint ennek a szövegnek az alapértelmezett (vagyis a sötét) háttérszíne :)

 5. dsi avatar
  dsi

  hali!

  végül is teljesen véletlen találtam ide mostanában, igazából virágvölgyi péter könyvét kerestem megvásárlásra – ide dobott a google… :) de valahogy jó látni, h nem vagyunk egyedül, talán még van ebben az országban pár ember, akit a köz sorsa érdekel, és nem a félelem motiválja, ill. a teljes érdektelenség. tény, h vidéki lévén nem jutok el pestre, max a helyi tüntetésre, de akkor mindjárt reagálnék is – ez az egész itt már nem gyurcsány-orbán vita, ebből nem kellene személyes vitákat kirobbantani, egész egyszerűen miniszterelnökünk kijelentette, h 4 évig nem csináltak semmit, és erre büszke elég arrogáns módon (tegye meg ezt pl egy orvos).. a gond ezzel csak az, hogy ha ezt a fajta mentalitást átveszi minden ember – mert ugye szó nélkül átkú**tok akárkit, ha ezzel nekem jobb – na ez hová vezethet?

  és itt ne keverjük ide a szélsőjobboldalt, meg összeszövetkezett fradi-újpest huligánokat (ez is egy mesei idillnek hangzik), ezt vezető politikusaink provokálták ki. az mtv ostroma egy érdekes fejlemény volt, de beszélgetésekből tudom, h elég sok elkeseredett ember van ma hazánkban, aki nem a tv2, stb hiradásaiból meríti ki a lényeget, hanem saját bőrén tapasztalja, h itt semmi, akár érdemi munka sehová sem vezet. az egyhelyben való toporgás eléggé frusztrálja az embereket – mindenki megélhetésre vágyik, de sajnos ez egyre rosszabb..

  igen, egyvalamire kellene végre rájönni, h itt nem egymás elleni harcnak kellene dúlnia, ez egy közös érdek, ami minden érzelemtől mentesen a jobb közös jövőről kell, h szóljon (mégha oly liberális, utópisztikus maszlagnak is tűnik ez – bár a szadesz meg elmehetne végre a..).

  igen, ébresztő, itt kell egy teljes szemléletmódváltozás sztem, amikor végre rájön az ember arra, h teljes felelősséggel tartozik ezért a hazáért, nem pusztán elvárás, h majd vki eltart (mint ahogy ma is teszi ezt 2 millió kereső 8 millió “egyébbel”), amikor a fiatalság (köztük én is) reális jövőképet nem lát, nem tud merre elindulni, nem is támogatják – és jön vki, aki a pofánkba hazudik, mi meg még ehhez vágjunk széles mosolyt? vhogy a teljesen egyirányú vertikális kommunkiációból elege lett sokaknak, és nekik legyen kitartásuk, h végre elérjünk vmit – én mellettük vagyok – és igenis gondolom, h van más alternatíva, a gyurcsány-csomagon kívül (lásd megannyi gazdasági példa – írország, de akár szlovákia is), ami végre felfelé ívelő pályára állíthatja ezt a “kurva országot”. kiváncsi lennék kinek az érdeke az egészet ezen a szellemi lebutulás szintjén, ill. konfliktushelyzetben tartani (inkább ki sem mozdulj, ne gondolkozz, úgyis megmondaja a tv a frankót)… a médiát ismerve könnyű erre rájönni

  a politika igen is kell, nem érteni kell hozzá, meglátni a “sorok közt a lényeget”. nincs mit azon sem csodálkozni, h aki megteheti, mind anyagi, akár tudás szintjén, az már elment innen, v tervezi, h elmegy. kérdés, így hová jutunk? ki fogja eltartani ezt az országot? nem a multi, aki kimenekíti a pénzét, meg nem is a másodállású nyugdíjas (aki ugye semmiféle járulékot nem fizet – ellentétben egy becsületes vállalkozóval, akiről most még egy bőrt lehúznak). egy (anno) oroszországi kérdés volt: “-mennyit keres? – 10 ezret. – menyiből lehet itt megélni? – 60 ezer – ja és hogy csinálja? ahogy sikerül… ide jussunk el mi is?

  politikai elpártolás? nem vesszük észre, h itt nem pártokról szól már az egész? tulajdonképp ha a mostani rendszer bukik, reális alternatívát, olyat, akit elfogad az egész ország, nem találsz? nem igazán veszed észre capo, h itt nem egyes személyek pártszimpátiájáról szó a kossuth tér, hanem, hogy neked, nekem, nekünk jobb legyen? végre ne csak egy milliárdos magyarázzon, h igenis, még kell befizetned, mert szar a gazdaságunk? miért mindig mi? mert valaki kozmetikázta az adatokat, és akármilyen áron hatalomra jutva, semmit sem téve a jelenlegi helyzetet okozta? én fizessem meg az ő hibáját?

  ha nekem egy cégem van, és elcseszem, az az én hibám, de itt ők 10 millió ember életéről döntenek, és ezek után ne beszéljünk már pártszimpátiákról, v érzelmekről. igen, ezen a ponton védelmembe veszem ov-t, mert tett vmit, és kért is – de csak annyit, h dolgozzunk ezért, mivel az ő kormányának köszönhető, h a medgyessi-gyf kormány ilyen módon adakozhatott (nem volt itt üres államkassza, ami 2004-ben pedig előfordult ugye – lásd híradások).. de nézd már meg bármelyik tüntetést, nem ellened szól, akármit is hiszel, hanem érted (is)…

  nem, vhogy nemhiszem, h mindenki oly szűklátókörű lenne, h csak az aktuálmédiából szerzi be ismereteit (pl blikk, fókusz), mi lenne, ha több nézet elolvasása után vonnák le a következtetéseket – de persze bármire rásüthető, h szalonképtelen, illetve fasiszta (mint halljuk), ami nem képviseli az érdekkörük elképzeléseit (erre egy jó példa a független média (mtv), a napkelte műsorában szereplő állandó meglepetés-sztárvendéggel, horn apánkkal, v mi). és minél többet mondják, a tömeg ezt hiszi el…

  bocs, el tudnék írogatni, de befejezem… remélem ezen a hajnali órán vmi értelmeset is leírtam :)

 6. hal avatar

  Szerintem sikerült „értelmeset is leírnod”, és köszönöm, hogy megtetted.

  Számomra a legfontosabb abból, amit írtál, hogy ez nem pártszimpátia kérdése (kellene hogy legyen). (Capo egyébként leírta a végén, hogy amit írt az nem tükrözi a politikai nézetét.)

  Capo első megjegyzésére reagálnék még. „Ha meg elhivatott vagy, akkor azt vállald fel, és vállald azt, hogy azok, akik az oldal eredeti tartalma miatt nézték minden nap a blog-odat, elpártolnak Tőled, mert esetleg máshogy gondolkodnak politikailag.” Látod, pontosan ez a baj. Biztos vagyok benne, hogy azért nem nyilvánítják ki sokan pl. a blogjukon a véleményüket, mert tartanak attól, hogy ezzel szimpátiát és olvasókat veszítenek. Nőjünk már végre fel! Ha valaki ezután azért nem kiváncsi erre a blogra, mert megtudta, hogy én most mit gondolok a jelenlegi helyzetről, akkor én azt a legőszintébben mondom, hogy egy cseppet sem bánom. Igen, én elhivatott vagyok egy szebb és jobb jövőért – felvállalom.

  capo|sfu, dsi: szerintem a megjegyzéseitek azt mutatják, hogy lehet kulturáltan beszélgetni politikáról. Kívánom, hogy ez a hely legyen a kivétel, ahol nem megy át esztelen vagdalkozásba a vita. Örülök, hogy megtiszteltetek a véleményetekkel.

  Még valami, csak mert ezt még soha nem írtam le, és lehet, hogy valakinek nem egyértelmű: nem vagyok „fideszes” és „emdéefes” meg „semmilyen-es” sem.

 7. pj avatar
  pj

  Nem is tudom miért, de megszólítva érzem magam :-)

  Az ember ma már eldönti, hogy a nyilvánosság elé tárja gondolatait vagy sem, azt tesz ki amit akar. Én csak és kizárólag a szakmával kapcsolatos témákról gondolom azt, hogy megosztom az olvasókkal. A hiányolt politikán kívül még sok mindenről nem írok, ami foglalkoztat, az anyagi gondoktól kezdve a gyereknevelésig, a zenehallgatástó a mosogatásig, az olvasmányaimtól a szemüvegtisztításig mindenféle dologról vannak még az életemben, ezekről még gondolok is valamit, de azokat valahogy mégsem érzem odavalónak.
  Szerencsére mindezekre megvannak a megfelelő fórumok. Ha gondolom beírok oda, ha nem, nem.

  A mostani helyzetről is gondolok valami, ha már így felszólítottál :-) szívesen megosztom veled:
  A kormányzó pártokkal és híveikkel illetve az ellenzékkel és híveikkel egy komoly problémám van, az pedig a színvonal, a minőség. Azért nem fog el mostanában a forradalmi hevület, mert teljesen mindegy hogy ki az ellenzék, és ki kormányoz. Ilyen színvonalon ha lehet egyik se tegye. És bevallom teljesen értetlenül állok amikor az un. hívek megjelennek. Csak rémülettel és döbbenettel tudom nézni, amikor teljesen normális emberek tömege az utcán narancssárga körrel vagy piros négyzettel járkál, mint az a választások előtt történt. És az sem vigasztal, hogy ezt más országokban is ugyanígy tesznek.
  A nyilvánosságra került Gyurcsány beszédről meg pont azt gondolom, amit a Kövér elhíresült köteles beszédéről: a másik oldal úgy használja fel, hogy igyekszik megfeledkezni a szöveg igazi értelmétől. Pedig a szöveg tartalma egészen más volt, itt is, meg ott is. Persze, magas labda, le kell ütni. De szerinted hányan olvasták végig az eredeti beszédeket?
  Ha már felmerült a kormány legitimitása, hogy hazugsággal nyertek választást, nekem ugyanennyire volt legitim az Orbán kormány, aki a választások előtt kijelentette, hogy Torgyánnal soha, és mégis Orbán-Torgyán kormány alakult, gondolom a haza érdekeit szem előtt tartva, különösen a mezőgazdaságét. Én itt gondolkodtam el komolyan a színvonalon.
  És hasonló színvonalúnak találom vezető nagyjainknak mondatait. Ugyanolyan minőségű mondat az, hogy a tüntetők a parlament előtt elunják és majd hazamennek, mint az, hogy a kampánycsendsértésért majd a választási bizottság elmarasztal, oszt jónapot.
  Azt egy pillanatig sem hiszem el egyik oldalnak sem, hogy a haza sorsáért aggódik, ha így lenne, akkor tudomásul vennék, hogy az országnak csak a fele szavazott rájuk (minimális többséggel), de akár a Fidesz, akár az MSZP alakított kormányt, úgy viselkedtek, mintha az egész országtól bizalmat kapott volna. Egy icipici lépést sem tett soha az egyik oldal sem, hogy olyan irányítói, olyan politikája legyenek az országnak, amit az ország jelentős többsége elfogad, ami az ország jelentős részének az érdekeit tartja szem előtt, és nem csak a saját és a híveik érdekeit nézi (ugye te sem tördelsz egymillió forintos oldalárban?). A hatalmon levők mindig úgy csinálnak, mintha az ország másik fele nem létezne. És erre gondolom azt, hogy ilyen gazdasági helyzetben ezt nem lehet megtenni. Ez a gazdasági helyzet sem ma alakult ki, ezt örököltük az előző rendszertől, de minden kormánynak sikerült ezt fenntartania vagy fokoznia, akár tevőlegesen akár mulasztással. Kezdhetünk méricskélni, hogy kik és mennyire, de azok a centik összeadódtak mára. (Josip Tot és Kaya Ibrahim sem az államkasszát gyarapította – hogy csak egy apró cseppet említsek. A mostaniak listája meg ki sem férne ide, az Állami Nyomdától a Tankönyvkiadóig, lehetne itt sorolni. És egyáltalán nem vigasztal, hogy ki kevésbé. Ez a két alternatíva, ez a színvonal, ez a minőség.)

  ————————

  Egy dolgot azért én is ide a végére írnék, “hátha elgondolkodik rajta valaki”:
  Amikor én felnőttem, azt gondoltuk, hogy úgy fogjuk leélni az életünket, hogy itt vannak az oroszok, soha nem lesz szabad ország, soha nem lesz szabad választás, soha nem lesz szabad sajtó.
  Ehhez képest az oroszok kimentek, választhatunk magunknak kormányt, ha nem tetszik, akkor négy évenként leválthatjuk őket, mindenki elmondhatja a véleményét (mit te is a fenti bejegyzésedben), nem törik rád hajnalban az ajtót hogy stencilezett kiadványokat keressenek, nem kobozzák el a határon a könyveidet, nem fényképeznek le minden alkalommal, ha belépsz egy egyházi egyetemre mert éppen teológiát tanulsz. Ma ez természetes, és azt gondolom, hogy EZT kell tiszteletben tartani. Ha valamit, akkor EZT kell megvédeni.

  ————————

  És még egy dolog:
  Te elhitted azt, amit az MSZP választási kampányában hirdetett?
  Te elhitted azt, amit a Fidesz választási kampányában hirdetett?

  (És mielőtt valami következtetést vonnál le ebből, azért hozzáteszem, van politikai meggyőződésem, vagy minek is nevezzük, nem gondolom, hogy akár a politika akár a politikus szükséges rossz, de ezek?) Azt azért sajnálom, hogy te és én ezzel töltöm az időmet. Hogy egyáltalán kell ezzel foglalkoznunk.

 8. hal avatar

  Én is sajnálom, pedig már meg voltak a témáim erre a hétre, de majd sort kerítek rájuk később.

  És azt is sajnálom, hogy valóban nincs egy tiszta szívből (nem valaki ellenében) választható normális politikai erő (mert természetesen az sem az, aki mostanában ezzel hirdeti magát).

  Nálam egyszerűen elvi kérdés lett, miután láttam, hogy megmozdult a tömeg (és erre velem együtt szerintem a kormányzó pártok sem számítottak): hogy ekkora hazugságot ne lehessen már következmények nélkül megúszni! Ha ezek után csak egy kicsit is tisztább lesz a politikai élet, már megérte. És szerintem ez a minimum, amit most el lehet érni – pártszimpátiától függetlenül.

  (Csak annyit még, hogy én azért nem tennék egyenlőségjelet a jobb és bal oldal hazugságai közé, bár tudom, hogy mindkét térfélen sok a mocsok.)

  Örülök, hogy te is csatlakoztál a véleményüket kinyilvánítókhoz. Köszi :)

 9. A barátod, aki nem szól hozzá! avatar
  A barátod, aki nem szól hozzá!

  Hal! Nagyon teccik a címválasztásod! Abszolút jellemző a mai magyar valóságra!
  Hát akkor egy érdekes fejlemény:
  Tegnap Gy.F. kijelentette, hogy Angela Merkel-lel történt tárgyalása során a német kancellár NAGYON BÁTOR cselekedetnek nevezte GY.F. böszödi megnyilvánulását.
  MA ANGELA MERKEL SAJTÓSZÓVIVՐJE CÁFOLJA (ERRE NEM IS SZÁMÍTOTTAM, AZT HITTEM GY.F. IGAZAT MOND VÉGRE), HOGY A MAGYAR MINISZTERELNÖK CSELEKEDETÉT BÁRMILYEN FORMÁBAN BÁTORNAK MINՐSÍTETTE VOLNA. Ր CSAK ANNYIT JEGYZETT MEG NÉGYSZEMKÖZTI BESZÉLGETÉSÜKÖN, HOGY ELÍTÉLI AZ ERՐSZAKOT.
  ÉS MOST JÖN AZ ÉRDEKES BEFEJEZÉS (AMIKOR MEGKÉRDEZTÉK, HOGY MELYIK NYILATKOZAT FELEL MEG A VALÓSÁGNAK): A KANCELLÁR SZÓVIVՐJE HOZZÁTETTE, HOGY Ր SAJÁT KANCELLÁRJÁNAK JOBBAN HISZ, MINT GY.F.-NEK, AKIRՐL KIDERÜLT, HOGY ÉVEK ÓTA HAZUDOZIK…

 10. hal avatar

  Nem először, és nem utoljára hazudik. Beteg szegény.
  Örülök, hogy megszólaltál :)

 11. A barátod, aki nem szól hozzá! avatar
  A barátod, aki nem szól hozzá!

  nem én találtam ki, de ma már a téren is böszödinek hívták azt a bizonyos helyet!!! :)))))))

 12. dsi avatar
  dsi

  öhöm.. én meg pusztán elnézést kérek, h csak úgy teleírtam tegnap hívatlanul a fél oldalt :)
  pestieknek kitartást, hétfőn ottleszünk a téren…

 13. hal avatar

  Nincs limitálva a hozzászólás hossza, úgyhogy nincs miért elnézést kérned.
  Örülök, hogy ti is ott lesztek :) Egyébként honnan jöttök?

 14. dsi avatar
  dsi

  tudom, tapasztalat, h nincs limitálva, csak amikor az ember “jókedvűen” hazaérkezik, beszédes hangulatában van, korántsem biztos, h összefüggően+tömören beszél :) nincs rég, h látogatom a blogodat (én is max inertiáról – névről – ismerlek), de úgy éreztem, azért illene hozzá is szólnom…
  amúgy veszprémből vagyunk, nem egy nagy távolság, de itt úgy tűnik leáldozott a kora az egyetértésnek, ha más nem a pesti tömeget “gazdagítjuk” békésen :)

 15. pj avatar
  pj

  egyenlőségjelet én sem tennék, inkább + jelet.
  Piros + narancs + kék + zöld, aztán csak kijön az a barna végül :)

 16. hal avatar

  Így már egyetértek, és köszi, hogy visszakapcsolódtál az „eredeti” kérdéshez :)

 17. Inyocsárak Robág avatar
  Inyocsárak Robág

  Barna.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: