Nosztalgia #2

« előzmény

A GHALÉRIA feltöltésével még annyira sem haladok, mint ahogyan legutóbb gondoltam. Most már azt mondom, jó, ha 2008 végére befejezem. A régi negatívok digitalizásása helyett a másik (könnyebbik) oldaláról közelítettem: az eleve digitális formátumban készült fotókkal folytattam. Először a 2006-os év termése kerül terítékre, melyek között semmi újdonságot nem találsz, mindegyik kép szerepelt a már itt, a Fotó kategóriában – az újdonság legfeljebb a nagyobb méretük, és persze az, hogy kategorizálva lettek.

Nosztalgia #2 – 2006

„Téli álommal” kezdődött januárban Visegrádon, és elkaptam egy érdekes napfelkeltét itthon. Márciusban összeházasodtak Gáborék (Orfű, Égervölgy), esett a hó, jártunk Szentendrén, a Városligetben és az Állatkertben, végül fekete felhőket fényképeztem. Áprilisban újra elmentünk Szentendrére, Orosházán megörökítettem a tavaszt, és tévébarát Ernőéket is meglátogattuk. Májusban függönyre fröccsent a naplemente, és viaszba ragadt egy szúnyog a kertipartin. Júniusban újabb felhőportrék készültek, részem volt egy kis déli élményben (Nagyharsány, Pécs, Orfű), és elrepültünk Krétára pihenni. Csak júliusban tértünk vissza, a nyaralás után (és mellett) felejthetetlen élmény volt a tandemugrás (is) Kaposújlakon, Orosházán veterán autókat csodáltunk, Zamárdiban pedig a felhők nyűgöztek le. Augusztusban újra megkóstoltuk a Balatont (Balatonmária), hazafelé Badacsony környéke és a Velencei tó pózolt emlékezetesen. Szeptemberben a (majdnem) telihold kiáltott fényképezőgép után, és egy kedves ismerős szavára hallgatva ellátogattunk a színpompás Margitszigetre (az itt készült képek eredetijét sajnos megette a digitális technika ördöge, így csak ezek a JPG-k maradtak). Mozgalmas volt kedvenc évszakom kezdete: októberben Vácra kirándultunk, Orosházán a temetőben fényképeztem, a gyönyörű ősz pedig Orfűn, Pécsett és a mesés Püspökszentlászlón volt a modellem. Novemberben Paliék egybekelése miatt mentünk Orosházára, de az esküvőnél jobban megihlettek az este fényei a Holddal egy rozzant kerítésnél, és a másnap vasúti naplementéje. Decemberben újra dél volt a cél (mert akik élnek azok délnek mennek – ahogy Lovasi énekli) – ezúttal Ernő társaságában (Felsőszentmárton), aztán gyönyörködtünk a Fényevolúcióban, és a Rám-szakadék jegében, miután immár hagyományosan jól zárult az év Béláékkal. Ez volt 2006 pixelesítve. Jó visszanézni.

folytatás »


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “Nosztalgia #2” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: