Legfrissebb megjegyzések a középső oszlopban

Kicsit változott a középső oszlopban a legfrissebb linkek megjelenése, és az eddigi 7 helyett csak 4 látható belőlük; hogy helyet adjanak az alattuk megjelenő legfrissebb 4 megjegyzésnek is – így azok is láthatják, ha új megjegyzés született, akik nem iratkoznak fel a megjegyzések RSS csatornájára. (Egyébként érdekes módon még mindig én vagyok a legtöbbet kommentáló. :))

frissítve: Most nézem, hogy a ez a komment nem jelent meg. Szóval az OpenID-val bejelentkezettek kommentjei nem jelennek meg. Fasza…

Kisebb címek a bejegyzéseknek

30 pixelről 22 pixelre csökkent a bejegyzések címeinek betűmérete, így szinte mindegyik cím elfér egy sorban, és így szerintem sokkal szebb (erre nem tudom, miért csak tegnap este jöttem rá).

Egyéb apróságok

Rendezettebb lett az ARCHÍVUM, valid a GHALÉRIA kódja, és a főmenüben a BEMUTATKOZÁS az első helyről a negyedikre került. „Ennyi volt, tényleg, tényleg csak ennyi…”

frissítve (2008. 01. 06.): A címkéket is kicsit rendezettebbé és olvashatóbbá tettem a GHALÉRIÁban és a SZEMETESben (sajnos az abc-rend még mindig nem tökéletes). frissítve (2008. 01. 15.): A Simple Tags 1.3-as verziójában végre javítva lett ez a hiba.

frissítve (2008. 01. 13.): Nem akartam én mostanában új verziót tervezni, de megszállt az ihlet, és elkészült a v5 (legalábbis akkor azt hittem). Aztán rájöttem, hogy nem is olyan jó, és apránként majdnem visszatértem a 4.1-hez. Ez a „majdnem” lett a 4.2-es verzió ma elkészült, végső változata:

HALDESIGN v4.2

A megjelenésen túl egyetlen lényeges változás, hogy mindhárom blogra egységes ARCHÍVUM oldal került (BLOGH, GHALÉRIA, SZEMETES), melyek egy helyen tartalmaznak mindent (címkék, kategóriák, időszakok). Végül még egyszer, utoljára itt egy kép emlékül a leköszönő v4.1-ről:

HALDESIGN v4.1

25 hozzászólás ehhez: „HALDESIGN v4.2

 1. Nem tudom, hogy változtattál-e a betűk színén, de a középső sávban most nem tudom elolvasni a szürkén írt részeket, nagyon egybeolvad a háttérrel. Bár lehet, hogy csak az én monitorommal van a gond…

  ps. Téli képeid nagyon jók lettek!

 2. Csak most sötétítetem egy kicsit – mivel jogosnak éreztem a kritikád.

  Örülök, hogy tetszenek a téli hangulatkonzervek!

 3. Sokan nem szeretik (én sem), ha akaratom ellenére új ablakok nyílnak. Majd én új ablakot nyitok, ha akarok. Miért nem használod a középső klikket az új fülön nyitáshoz?

 4. Én azt nem szeretem, ha linkelek egy oldalról és az eredeti eltűnik. De akkor marad a Shift+katt. Csak azt soxor elfelejtem.

 5. A középső klikk nem jobb? Rányomsz, közben olvasod tovább az oldalt, míg egy új fülön töltődik, amire rákattintottál. Szerintem sokkal egyszerűbb és kényelmesebb.

 6. Dexter, ha tűzrókázol, akkor about:config-ban van egy olyan opció, hogy “loadDivertedinBackground” vagy valami (keress rá a div-re, úgyis kidobja) és azt állítsd true-ra, akkor minden linket háttér-tabokban fog nyitni.

 7. Vagyis hülyeség mégis, csak a középkattosokat, viszont nem teszi rá a fókuszt automatikusan. :) Akkor sorry, megoldottam egy nem létező problémát.

 8. [re=5169]Dexter68[/re] Nekem meg ötgombos egerem van, és a hüvelykujjammal megbökve a bal oldalát küldöm vissza a rókát (back). :)

 9. A fontok méretén semmit nem változtattam, csak a Tahomából lett Helvetica :) Na de ezt miért ide írod? Máté, belőled többet néztem ki LOL

 10. Szóval csak annyi, hogy tök egyben van meg minden, csak nagyon az olvashatóság kárára megy szerintem az apró betűméret. Azért most írtam, mert eddig nem olvastam végig ezt a postot, csak átmentem fölötte.

  A mélyszürkének meg kimondottan örülök.

  A Helvetica az meg az én bajom, most Trade Gothic mániás lettem.

 11. Az igazat megvallva a középső oszlopban szerintem is túl kicsik voltak a betűk (a kezdetektől fogva). Azt akartam, hogy x*1024 px-es felbontásnál görgetés nélkül elférjen benne minden. Most, hogy Helvetica-ra váltottam, a középső oszlop olvashatósága még rosszab lett, így jogosnak érezve a kritikád, 9-ről 10 px-re növeltem a betűméretet. Ennek az lett az ára, hogy ismét csak 4 link, és a 4 legutóbbi komment fér ki, de tényleg jobb így (tudom, hogy még mindig kicsi, de ez már talán egy elviselhető kompromisszum). Most a „© 2000-2008 HALDESIGN” feliratot kivéve sehol nincsenek 10 px-nél kisebb betűk.

  u.i.: A 7-es IE szánalmasan ocsmányul jeleníti meg, de nem érdekel…

 12. Amúgy ez elég fogós kérdés szerintem, mármint a sok tartalom + szép is legyen + olvasható is legyen, mindezt különböző méretekben. Én most próbálok az elasztikus design fele menni, majd meglátom miket szívok össze vele. Ha lesz majd valamikor blogom (remélem februárban eljön az is), akkor leírom a tapasztalatokat.

  Meg a CSS-sprite-ok, ami egyáltalán nem új, de így számokkal leírva most megdöbbentő volt nekem, mennyivel gyorsítja a letöltést:

  http://css-tricks.com/css-sprites-what-they-are-why-theyre-cool-and-how-to-use-them/

  Egyébként tényleg nagyon szép most az oldalad, nem tudom a textúra jó szó-e erre (rendezett, egybefüggő és mégis tagolt), egyszerűen jó ránézni, vezeti a szemet.

 13. Köszi, örülök, hogy tetszik, most én is meg vagyok elégedve – és külön köszi, hogy szóltál, mert ha csak egy hajszállal is, de jobb így, nagyobb betűkkel :)

  A CSS-sprite-okról már régen hallottam, és régóta használom is, de csak most jutott eszembe, hogy ezen az oldalon (ki tudja miért) nem gyúrtam egybe az egész menüt, csak az egyes menüpontok sima és hover állapotát. Na majd nemsokára…

  Örömmel veszem a tapasztalataid megosztását, és kiváncsian várom az új oldalad!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.