Szélsőközép

a szélsőközép a magyar tájékoztatás összes agyonhallgatott témáját sokoldalúan tárja a közvélemény elé.

amiről mások hallgatnak, amit még hallgatni is veszélyes, azt a műsor készítői nyíltan és konfrontatívan, ugyanakkor szórakoztatóan járják körbe. hadat üzennek a közéleti ostobaságnak, a bulvár tombolásának, a közbeszéd kétpólusú pártosságának. nem hisznek a tabukban, világosan és kérlelhetetlenül tárják fel társadalmunk és a globalizáció fekélyeit minden hétköznap délután. ugyanúgy elegük van a mindannyiunkat körülvevő globális hazugságiparból, mint bárkinek, de nem hajlandóak hallgatni róla, mint bárki más. problémákban és megoldásokban, nem pedig trendekben és divatokban gondolkodnak. nem mennek el szó nélkül az olyan súlyos kérdések mellett, mint az iraki megszállásban való magyar részvétel, az abortusz, a halálbüntetés, a drogkérdés, a szegénység, a globális kapitalizmus válsága, a hagyományos értékek kiüresedése, a tudatmanipuláció, a romák helyzete, a hajléktalanok számkivetettsége vagy az álpolitikai árokásás bolhacirkusza.

az ország egy permanens polgárháborús közhangulat tébolyában vergődik. a politikusok azonban – a műsor készítőinek álláspontja szerint legalábbis – nem osztoznak a társadalom antagonisztikus megosztottságában. a valódi tartalmi mondanivaló helyén ma image- és marketingüzenetek állnak. a szélsőközép arra törekszik, hogy számonkérje a társadalmi szerződés államra eső felét, és kikövetelje, hogy a hatalmi apparátus végre ellássa vállalt kötelezettségeit. a legfrissebb hírek szerint pedig ez nem a társadalmi közgyűlölet szítása a gazdasági és politikai tőkefelhalmozás érdekében. a szerződés médiára eső fele ennek az igénynek hangot adni. a szélsőközép elvárja, hogy amint e vállalásában hiány mutatkozik, azt a hallgatók a tőlük látott keménységgel és következetességgel kérjék rajtuk számon.

minden hétköznap délután öt és este hét óra között szókimondó, durva és provokatív közbeszéd lesz hallható a radiocafén. a szélsőközép ezt szánja értő füleknek, gondolkodó elméknek, tettvágyó intellektuális barikádharcosoknak a 98.6-os frekvencián.

(forrás: radiocafe.hu)


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “Szélsőközép” bejegyzéshez

  1. cimarcimar avatar

    Ez mind szép, csak a radiocafe az nem az a hely… nagy “liberális” tettekről nemigen hall az ember, meg nem is olvas, úgyhogy maradok tisztelettel inkább radikális : )

  2. hal avatar

    Engem igazán a műsor beharangozója fogott meg. Már nem emlékszem a részletekre, de meglehetősen szókimondó és őszinte korképet festett a jelenről. Amúgy szerintem a leghallgathatóbb rádióadó (bár csak ritkán rádiózom az autóban).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: