Germknödel (gőzgombóc)

A gasztro-rovatban (szokás szerint) ezúttal sem ások túl mélyre, de amilyen egyszerű az alábbi étel elkészítése, legalább annyira élvezetes a végeredmény – ráadásul mindezt valami egészen hihetetlen áron: 329 Ft-ért adják.

Germknödel (gőzgombóc) – csomagolás

Az Interspar-ban a gyorsfagyasztott áruk között fellelhető doboz 2 db öklömnyi, isteni tésztájú, finom szilvalekvárral töltött gőzgombócot tartalmaz, melyekhez a cukros mákot is mellékelik. Ha igazán jót akarsz, a 2 perces, 600 W-os mikrózás alatt olvassz a gombócokra egy kis vajat is, mielőtt rájuk szórod a mákot. Jó étvágyat!

frissítve (2008. 02. 18.): Bocsánat, kifelejtettem az egyik legfontosabb összetevőt: a gőzt. Ez pedig azáltal keletkezik, hogy a mikrohullámú sütőbe helyezés előtt a gombócokat folyó vízben alaposan meg kell nedvesíteni. Na de a dobozra úgyis rá van írva minden. És persze nem csak mikrózva jó.

frissítve (2008. 02. 24.): Ugyanezen termékcsalád sárgabarackkal töltött túrógombóca is nagyon finom.


,

Kaphatsz

e-mailt az új bejegyzésekről:

Adhatsz

pénzenergiát:

8 hozzászólás a(z) “Germknödel (gőzgombóc)” bejegyzéshez

  1. freeboi avatar

    sziasztok

    Gőzgombóc az isten király…középiskolás koromban nagyon rajta voltam..8-9 éve…azóta nem nagyon ettem..valahogy elfelejtődött, de most majd tutira veszek…
    szerintem sokkal finomabb, ha nem mikróban olvasztod fel
    – fel kell forralni a vizet és lefordítva beletenni a gombócot, arra már nem emlékszem mennyi ideig, de azt meg lehet vizsgálni…kb amikor elkezdene szétmállani akkor jó..és utána zsemlemorzsa..én a mákot nem szeretem
    – még jobb ha egy szűrőt teszel a forrásban lévő víz fölé és a gőzben “gőzölöd készre”…akkor nem kezd el mállani..

    :)

  2. hal avatar

    Az az igazság, hogy nincs igényem a finomításra – számomra úgy, ahogy leírtam, tökéletes. (Kíváncsi lennék a véleményedre, ha esetleg kipróbálod.) Azért köszi a jótanácsot! :)

  3. zancsa avatar
    zancsa

    A mikróval az a baj, hogy kivonja a vizet. Nem véletlenül gőzgombóc a neve, freeboi által leírt elkészítésről kapta. Én is úgy csinálom. És valóban finom. :)

  4. hal avatar

    Bocsánat, kifelejtettem a vizet, mindjárt frissítem a bejegyzést :)

  5. Marija avatar
    Marija

    Nekem anyum szokta ezt csinálni. Mi lekváros gombócnak hívjuk, és zsemlemorzsában (vagy kenyérmorzsában) kell megforgatni. és úgy is nagyon fini

    1. hal avatar

      Amiről írsz, azt mi is lekváros gombócnak hívjuk, és az is finom, csak az más, mint a gőzgombóc.

  6. Rózsafa Péter avatar
    Rózsafa Péter

    2 Perc a mikróban, vizezve, vagy anélkül, fedő alatt, vagy anélkül , nálam kő kemény, késsel is alig tudom vágni, és szerintem nyers is.Étteremben, itthon és nem itthon vaj puha.Mi lehet a gond?

    1. Zsolt Halasi avatar

      Esetleg az, hogy 12 éves a bejegyzés, és egy egészen másfajta gőzgombócról van szó benne?

Hozzászólás a(z) freeboi bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .