Karácsony, könyvek, Bookline

Ezt eredetileg az előző bejegyzéshez szántam, de rá kellett jöjjek, sok lenne ez oda. Arról van szó, hogy – bár ez néhány ügyfelünket idén is meglepetésként érte, de – ebben az évben sem marad el karácsony. És ez sokaknak idén is egyet jelent az őrülettel, a vásárlási rohamban való kényszerű részvétellel – alig várják, hogy vége legyen az egésznek. Szánakozva nézem őket.

Mi eddig se vittük túlzásba a karácsonyi vásárlást (ez alatt azt értem, hogy soha nem erőltettük, hogy mindenáron mindenkinek legyen legalább x forintért valami lehetőleg látványos, és az se baj, ha haszontalan ajándéka), de azt is igyekeztünk még novemberben, vagy december elején megejteni. Most viszont határozott megkönnyebülést éreztem, miután Feleségemmel megbeszéltük, hogy az ügyben érintett rokonaink, barátaink számára indítványozzuk, hogy a jövőben csak a gyerekek kapjanak ajándékot. Ismerve őket, egyet fognak érteni velünk (van, akivel azóta ezt már meg is beszéltük). És ez nem jelenti azt, hogy mostantól soha nem fogjuk egymást megajándékozni. Dehogynem: szülinapokon, névnapokon (de ezen alkalmakkor sem feltétlenül) vagy spontán, bármikor. Minek asszisztáljunk a „karácsonyi őrülethez”, ha nem muszáj?

De ha már ajándék, akkor én mindig örömmel fogadok, és adok könyvet. És ha már könyv (vagy akár bármi más), miért ne interneten keresztül rendelném meg, ha úgy is lehet? Ráadásul így általában még olcsóbb is. Ha pedig könyv és internet, akkor legyen a Bookline! Mert Magyarországon nem vagyok hozzászokva ehhez a (magas) színvonalhoz. Tegnap, mikor az előző bejegyzést elkezdtem, még nem tudtam, hogy a könyveket rögtön meg is fogom rendelni (vásárlás előtt szerettem volna belenézni némelyikbe). De a Bookline oldalán kedvet kaptam hozzá: mindent elsőre megtaláltam a logikusan felépített oldalon, úgy éreztem, valaki készségesen irányít egészen a kasszáig, ahol még 20 %-ot „vissza is kapok” a könyvesbolti árból – ráadásul így a három óriás könyvterjesző monopóliumához is kevésbé asszisztálok. És teszem mindezt szép környezetben. Le voltam nyűgözve – pedig igazából nem történt semmi különös, ennyi kéne hogy legyen az alap mindenhol…

bookline.hu

Számomra egyetlen, de nagyon fájó hiányossága a Bookline oldalának, hogy nem csak belelapozni nem tudok a könyvekbe, de még a könyvek borítója is valami szánalmasan kis felbontású kép nagyítása, mikor a kis bélyegképére kattintok. Ezzel együtt is ajánlom, akárcsak a Tudatos Vásárló Kis karácsony vagy nagy karácsony? – A mit, hol, hogy? lista című cikkét.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

9 hozzászólás a(z) “Karácsony, könyvek, Bookline” bejegyzéshez

 1. bjmatt avatar

  A HVG könyveket érdemes még megnézni az utóbbi időben, jött ki náluk pár nagyon hasznos és érdekes könyv magyar fordításban. Pld Steve Krug – Ne törd a fejem, Chris Anderson – Hosszú farok (nem röhög), vagy amit most olvasok éppen: Miskolczy Csaba – Képernyők (h)arca.

  Aktuális mindegyik és nagyon-nagyon jó témákat boncolgatnak: ergonómia-webdesign, új netes piacok, új típusú média megjelenése és térhódítása.

  Neten pedig a Packt Publishing, az Apress és Oreilly-től szoktam könyveket rendelni. Az előbbi kettőtől sitebuild és drupal területen jöttek ki nagyon-nagyon alapos és hasznos könyvek, az Oreilly-től pedig félig elméleti, félig gykorlati vonalon nagyon magas a színvonal: interfészek tervezése, nformációelmélet.

  Sitepoint-nál is volt egy-két jó húzás, de annyira nem stabil a színvonal, mint az előzőeknél. Legutóbbi jó húzásuk például az “Everything You Know About CSS Is Wrong!” volt, amelyben az új CSS-táblás layoutokat (is) boncolgatják.

  Amazonon meg egyenesen tipo-könyv-orgiák vannak, azokat már nem is említem, majd _egyszer_ a saját blogomon. ;)

  (wordpress, ne töröljél ki lécci, nem vagyok spamrobot, de tényleg)

 2. bjmatt avatar

  Közben sikerült ebéd után kiszúrni az Alexandrában (elnézést, ez volt közel) a Wikinómiát, úgyhogy megint lesz mit olvasni, majd mesélek róla. :)

  1. hal avatar

   Kéne sok-sok párhuzamos élet, melyek egyikében egész nap csak könyveket olvasnék. :)

 3. bjmatt avatar

  [re=13834]hal[/re]: és egy amiben a saját blogomat készítem!!! (+1 amiben nem weboldalak előtt ülök)

 4. gojszi avatar

  Ez a rokonos nem-ajándékozósdi nekem nagyon tetszik.

 5. borsi avatar

  hihi, vicces, mert te nem is tudod, hogy én a bookline-nál vagyok grafikus! :-))
  persze így még jobban esik a dicséret! :) örülök, hogy valaki értékeli a munkánkat!
  boldog karácsonyt!

 6. hal avatar

  Ezt tényleg nem tudtam. :) És konkrétan mi a Te munkád (a bookline.hu-n, meg úgy általában a Bookline-nál)? Köszi, boldogat Neked is!

 7. borsi avatar
  borsi

  vajon elment az előző üzenetem? megpróbálom újra, legfeljebb kitörlöd. :)

 8. hal avatar

  Nem jött más, csak az előző kérdésed.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: