Érik az új MSZP-SZDSZ kormány 2010-től

Ne legyen igazam, de sajnos reálisnak látom zero helyzetelemzését:

Zseni ez a Feri, nem vitás … egyszer már visszahozta a szarból az MSZP-t, mint miniszterelnök, most megkísérli másodjára, de mint pártelnök.

2004-ben az elbukott EP választás és a kifulladó MSZP-SZDSZ kormányzás után az MSZP Gyurcsány Ferenc hathatós aknamunkájával megpuccsolta a miniszterelnökét, és a parlament – a rendszerváltás óta először- miniszterelnököt választott, 2004. szeptember 29-én.
Gyurcsány Ferenc, mint friss patyolat tiszta miniszterelnök látott munkához, úgy viselkedett, mintha ellenzékiként került volna kormányra, nem pedig az MSZP-SZDSZ koalíció vitte tovább a kormányzást, csak más főnökkel.

A húzás bejött, 2006-ban nyert az MSZP, nyert az SZDSZ. Az ország viszont nem nyert. 2009-re az SZDSZ 1%-os ellenzéki pártocska lett, az MSZP 12%-os középpárt lett, a miniszterelnök támogatottsága történelmi mélységbe zuhant. De 3 választás vár az MSZP-re (EP, parlamenti, önkormányzati), és úgy néz ki, maga Gyurcsány is rájött nélküle több esélye van a Pártnak. A képlet egyszerű: több esély = több képviselő = több hatalom. Mérlegelt, osztott, szorzott. Még fiatal, a szoci mamutok kikopnak, kihalnak, még sokáig Ő lesz a baloldal vezetője. Egy erős ellenzéki szerep is többet ér a semminél. De lehet hogy nem is lesz ellenzéki szerep, ha más kormányfővel és összeszorított foggal, példátlan agymosó, történelemhamisító kampánnyal visszahozzuk előbb az esélyt, aztán a győzelmet…

Ezért úgy néz ki, két hét múlva lemond. Saját maga tervez konstruktív bizalmatlansági indítványt benyújtani önmaga ellen a parlamentben. De az MSZP egyedül, mint kisebbségi kormánypárt nem tudna egy új miniszterelnök-jelöltnek biztosítani az 50%+1 szavazatot. Ehhez kell egy megélhetési képviselőcsoport, az SZDSZ. Akinek egyik prominense szerint Gyurcsány most komolyan gondolja távozását, a két párt vasárnap kezdi meg tárgyalásait.

Sosem hittem volna, hogy 2004 után, újra az 1%-os törpepárt választ miniszterelnököt! A nép meg megint le van ejtve! A Fidesz meg a 62%-os támogatásával körbeugrálhatja a Kossuth teret, ennyit ér ez a 62% …

A pártelnöki posztról Gyurcsány nem kíván visszalépni, sőt még keményebben bele kíván állni a pártpolitikába, hogy beszorítsa a jobboldalt.

Nézzük, mi várható:
Az SZDSZ választ egy miniszterelnök-jelöltet. Az MSZP-nek muszáj lesz megszavaznia, különben jön az Orbán és a munkanélküliség. MSZP-SZDSZ koalíció újratöltve. 1 évig van a választásig, elindul az MSZP-SZDSZ felfuttatása a szolgai sajtó, prominens megmondóemberek, valamint az összelopott vagyon, az állami és az EU-s pénzek segítségével.

“Nem a mi hibánk”, “Mi új kormány vagyunk”, “Nem számítottunk hogy ilyen helyzetet örökölünk” … Napi 24 órában, a hét minden napján, minden hullámhosszon, minden újságban, interjúban, óriásplakátokon ami csak belefér.
Az emberek, mint tudjuk felejtenek. Már Gyurcsány is úgy viselkedett, mint saját kormánya ellenzéke, az új kormány pedig az előző Gyurcsány-kormány ellenzéke lesz. Feltett kézzel, ártatlan, szűzies tekintettel, de belül kaján vigyorral megindul a “kormányzás”…

“Magyarázata szerint azért hozta meg ezt a döntést, hogy az MSZP még hatékonyabban tudja a jövőben kezelni a válságot, és valóban nagy arányú, érdemi lépéseket hajthasson végre a kormány.” Na persze … látjuk, hogy az MSZP nevű érdekcsoport hogy tud kormányozni, már hét hosszú éve látjuk. Tehetség és józan ész nélkül.

A Fidesz meg orbitálisan beszopta, mind a 2 kommunikációs paneljük kilőve:
“Gyurcsány a hibás” : Ja, ő a hibás, és? Már lemondott
“Gyurcsány mondjon” : Ja, de már lemondott …

A Fidesz választási teljesítményét már kétszer is volt alkalmunk megismerni (2002,2006), ahogy az MSZP-jét is. Ez alapján, és ha tényleg új (esetleg egy korrekt) miniszterelnököt találnak), várható, hogy EZEK újra visszahozzák az esélyt a szarból.

Szóval a húzás zseniális, érik az új MSZP-SZDSZ kormány 2010-től …

Hogy az országgal mi lesz, hogy nem tudnak kormányozni, hogy lopnak, hazudnak, hogy építik a diktatúrát, hogy elkúrták, mindez mit számít?

Hatalmon vagyunk elvtársak, hatalmon vagyunk liberális barátaim, MI vagyunk hatalmon, és újra van esélyünk, hogy mi is maradjunk hatalmunk …

Remélem, nagy pofáraesés lesz a következő év az MSZP-SZDSZ párosnak!


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “Érik az új MSZP-SZDSZ kormány 2010-től” bejegyzéshez

  1. cimarcimar avatar

    Elég esélyes a szitu! A prolik meg jól bekajálják és megszavazzák megint a régi kommunistákat, mert hát ezek nem azok! A Feri volt a hibás a többiek ártatlanok… csak éppen együtt szavaztak, együtt loptak, együtt hazudtak és egyetlen egy ember sem akadt köztük, aki visszapofázott volna x év alatt. Pláne, hogy a Ferinél még nagyobb férgek is ülnek a pártban, csak eddig nem voltak annyira reflektorfényben. Valamint pártelnök az megmarad, tehát a háttérből ugyanúgy ő fogja mozgatni a szálakat, a kirakatba meg beraknak egy majmot mutatóba. Egy Bajnait mondjuk, vagy egy szdsz-est, mert azok megint alkudozni fognak az mszp-vel az tuti.

  2. hal avatar

    Hát szerintem az a helyzet, hogy ezt a félkegyelmű Ferencet is a háttérből mozgatják nála is nagyobb férgek. Persze biztos azért ő is mozgat bizonyos szálakat…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: