Haldesign v12 – Tumblr-ről vissza WordPress-re

Búcsú a Tumblr-től

Egy kis kanyar után újra itt folytatom. A Tumblr-t 2010. január 8-tól automatikus tartalommegosztásra használtam. 2011. november 24-től 2012. február 3-ig publikáltam rá a tartalmakat aktívan. 2012. január elsejétől a Tumlr oldalam volt a honlapom. Most pedig visszatérek ide, a saját tárhelyen futó WordPress-re, mert a Tumblr

  • lassú és megbízhatatlan,
  • használhatatlan a keresője,
  • és egyszerűségéből fakadóan rengeteg korlátba ütköztem (pl. nem tudtam bejegyzésbe ágyazni űrlapot vagy tetszőleges méretű képet)…

…és még rengeteg apróságot sorolhatnék, melyektől szépen lassan megtelt a pohár, és egy kis rávezetéssel (köszi Tamás) feltettem a kérdést: tulajdonképpen megéri? A válasz mostanra egyértelmű nemmé érett. De tanulságos kitérő volt, melynek gyümölcse ez a végletekig lecsupaszított honlap, a 12. Haldesign verzió. A Tumblr-re pedig megy tovább az automatikus tartalommegosztás.

Haldesign v12

Haldesign v6 után hogy lett v12?

A 6 Haldesign-hoz hozzáadtam a korábbi 4 Halfoto web-dizájnt – így a legutóbbi, Tumblr-verziót is beleszámolva ez a saját honlap verzióim 12. darabja.

Minimál

Régóta terveztem már, hogy teljesen nulláról írom meg a CSS-t, hogy a lehető legkevesebb felesleg maradjon benne. A WordPress egyik alap témájából, a Twentyeleven-ből indultam ki. A téma fájljai közül szinte mindent változatlanul hagytam, kivéve a CSS-t, amit – az előbb említett módon – az eredeti 54 KB-ról 8-ra karcsúsítottam. A logón kívül egyetlen képet se használok dizájn elemként; kilőttem az összes felesleges WordPress kiegészítőt (32-ből 18-at); és megszüntettem a hozzászólási lehetőséget. Arra törekedtem, hogy tényleg csak a lényeg maradjon: a tartalom – a lehető leggyorsabban betöltve, és alkalmazkodva a képernyő méretéhez (responsive design).

Új tartalmak

Az egykori Pikkely rovatból új főkategória lesz, melyet a neten talált, általam érdekesnek, szépnek, hasznosnak gondolt tartalmak töltenek majd meg – átlagosan napi 5-10 bejegyzés formájában; és a 2012|12|12-es projektem is önálló kategóriát kap.

Összefoglalva…

…és egy hasonlattal élve, a visszatérés olyan, mintha hazajöttem volna egy görögországi nyaralásról (a görögöket véletlenül se megbízhatóságukért és precizitásukért kedveljük), miközben itthon valaki kidobott minden szemetet, és gyönyörű rendet rakott.


, ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: