Negyedik futócipőm: Inov-8 Mudclaw 265

Ez a cipő mindenképpen külön bejegyzést érdemel! Útjára indítom hát a futócipőim sorozatot. Csak a rend kedvéért: az első futócipőm egy szóra se érdemes Kalenji Eliofeet (nem is írtm róla); a második egy Merrell Trail Glove (1, 2, 3), a harmadik pedig egy Saucony Virrata 2 volt (1, 2, 3, 4).

Az Inov-8 Mudclaw 265-tel kapcsolatban könnyű dolgom van, mert egyrészt itt van Rabi Miklós részletes bemutatója róla – melynek hatására én is beszereztem –; másrészt csak idéznem kell futóblogomból a lelkendezéseimet – mert a benne lefutott 137 kilométer után is úgy érzem, hogy ez a cipő az egyik legjobb tárgy az életemben: kényelmes, megbízható, könnyű, ráadásul kimondottan tetszik úgy általában is az Inov-8 baltával faragott, szögletes arculata.

Szeptember 28.: …most először futottam a tegnap vásárolt Inov-8 Mudclaw 265 cipőmben. Sokkal jobban védi, „egyben tartja” (nem csúszkál benne) a lábam, mint a Saucony Virrata 2(-ben) – viszont ez a merevsége egyben egy kicsit kevésbé komfortossá is teszi, és a jobb lábam sarkát töri (ez nálam rendszeres probléma, van egy idétlenül kiálló „gumó” a sarkamon – szóval ez nem a cipő hibája). A sárkarom (mudclaw) találó elnevezés, egyszer sem csúsztam meg benne, nagyon jól tapad mindenen. Szerintem miután összeszokunk, szeretni fogom.

Október 5.: …imádom az új cipőmet, csodás élmény, hogy magabiztosan közlekedhetek benne laza avarban, vizes kövön, harmatos füvön, nyirkos fatörzsön, sáros talajon – egyszóval bárhol terepen (a vízen járást még nem próbáltam, és nem is tervezem). És már a sarkam is megszokta (vagy a cipőm a sarkamat) – kimondottan kényelmes viselet; ráadásul csak egy zoknit húzva se lesznek vízhólyagjaim.

Október 11.: Olyan vagyok az új cipőmben, mint egy buldózer: bármin átmegyek. Na jó, majdnem. Ezúttal sok meredek emelkedőn tesztelhettem az Inov-8 Mudclaw-t, és továbbra is jelesre vizsgázik minden szempontból: kényelmes, és megbízható!

Október 13.: Írtam már, hogy imádom az új cipőmet?

Frissítve:

December 28.: Remek cipőm, az Inov-8 Mudclaw 265 tapadásból ismét jelesre vizsgázott, de sajnos nem vízálló, így 7 km hótaposás után elmúlt az addig szinte tökéletes komfortérzetem, egyre több olvadt hó keveredett az izzadságba, és a 10. km után egyre jobban fázott tőle a lábam. (Amúgy jó meleg, és nagyon jól zár, soha nem kellett még megállnom amiatt, hogy valami nem kívánatos dolog került volna a cipőmbe, pedig alkalom bőven lenne erre.) Itthon a zuhany alatt a fájó lila lábujjaimat nézve mégis arra gondoltam, hogy ez volt az egyik legjobb futásom.

December 31.: Nehezemre esik kiszállni az autóból, és az első kilométer se esik jól, túl szorosan ölel a hideg, nyalogat, szurkál, a havas út pedig olyan meredeken megy lefelé, és helyenként olyan simára van koptatva, hogy nem merem elengedni magam; de ismét hálát adok magamban cipőm tervezőinek: a sárkarmok ezen a letaposott (-síelt?) felületen is tökéletesen tapadnak.

Január 3.: Ma kipróbáltam a jégen futást is, és továbbra is elégedett vagyok a cipőmmel. Csodákra persze nem képes, sokszor megcsúsztam, de egyszer se estem el.

Frissítve:

2016. február végéig több mint 1000 kilométert futottam benne. Az első hat közül egyértelműen a kedvenc futócipőm volt. Utoljára 2016. február 27-én futottam benne Nagykovácsi és Perbál területén (búcsúfotó a bejegyzés végén).


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “Negyedik futócipőm: Inov-8 Mudclaw 265” bejegyzéshez

  1. Humiomare avatar

    Kalenji valóban felejtös, sokkal többet ér annál a lábunk/térdünk, minthogy abban fussunk. Ajánlom még egyszer majd kipróbálásra az asics cipöket, nekem bejött.
    Amúgy nem tudom tudtad-e, én sem olyan régóta tudom, hogy kb. 1000 kilométerre van felkészítve egy futocipö talpa, utána ha fáj a lába az embernek akkor már böven tulhasznalta a cipöt és el kell dobni, vagy legalabbis edzésszerü futásra nem ajánlatos használni.

  2. Zsolt Halasi avatar

    Igen, valahol én is olvastam/hallottam. A puha talpú Saucony Virrata 2-m 500-at bírt. Kíváncsi vagyok, ez a cipőm bírja-e, és milyen állapotban lesz 1000-nél (az eddigi 170 meg se látszik rajta).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: