Spotify: a végső megoldás

Decemberben ott hagytam abba a történetet, hogy a micro SD kártya mizériák miatt a zenéket inkább a telefonom belső tárhelyére költöztettem; ahol viszont így nem maradt hely a fotóknak, videóknak, ezért a fényképező alkalmazás mentési helyét átállítottam az SD kártyára. (Egyébként azóta kiderült, hogy a kártya valószínűleg hamisítvány, de nem akarok már foglalkozni vele.)

Február 11-éig nem is volt semmi gond, ám ekkor pár fotót kukáznom kellett, mert részben vagy teljesen sérültek voltak. Nem foglalkoztam a dologgal (szerencsére nem fontos fotók vesztek el), de az már sokkal jobban fájt, mikor a hétvégi futásomról se maradt szinte semmilyen hangulatkonzerv. Töröltem a Spotify-ban mentett zenéket a belső tárhelyről, és visszaállítottam oda a fotók, videók mentését. Aztán elgondolkodtam, hogy mennyit is „fogyaszt” a Spotify, ha online streamelem a telefonomra a muzsikát? Abból indultam ki, hogy kb. 200 album foglal 8 giga helyet, és arra a következtetésre jutottam, hogy arra a havi néhány órára (kevesebb mint 10), megengedhetem magamnak az 1 GB-os limit terhére az online zenehallgatást. Azóta kipróbáltam, a Spotify egy óra alatt nagyjából 50 MB adatforgalmat generál (az alapértelmezett közepes minőséggel).

Nyilván ezúttal is szükség van kompromisszumra, hiszen ha nincs internetkapcsolat (hálózati probléma, vagy átlagosan évente néhány nap külföldi tartózkodás esetén), akkor használhatatlan a mobilomon a Spotify. De cserébe:

  • elfelejthetem a Spotify idióta „legfeljebb 3333 mentett dal/készülék” korlátozását,
  • nem kell külön foglalkoznom a zenék szinkronizálásával, azon gondolkodva, hogy mentsek-e még ezt vagy azt, a tárhelyfogyás terhére,
  • és nem utolsó sorban (vissza)nyertem rengeteg tárhelyet.

, , , , , ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: