#404 • 2017. 07. 15. • Nagymágocs: Károlyi-kastély – Derekegyház

Tavasszal, mikor legutóbb erre jártam, csak elfutottam a Károlyi-kastély mellett, ezért most innen indulok.

Még az autóban sopánkodtam egy szokásosat: kár, hogy ezek a nyári napkelték többnyire olyan semmilyenek. Mikor leérek a kastély melletti tó partjára, egy pillanatra eláll a lélegzetem.

Útvonal-tervemen a Károlyi-kastély csak egy pötty, de mire kifelé menet, mesés fotókkal a telefonomban a kapujához érek, már majd három kilométert futottam a parkjában. Feltöltődve indulok tovább…

…vagyis kezdem az eredetileg tervezett utamat, ami egy napraforgó mezőhöz vezet. Napraforgó: ezerszer láttam már, egyszerű, közönséges növény, figyelemre se érdemes. De nézd ezeket a szirmokat! Mennyire gyönyörű színek, ívek, vonalak – az égóceán hullámaival a háttérben! Percekig csodálom, exponálom.

Ez pedig már földút, és ismét napraforgók. Hirtelen kicsit zavarba jövök: mindegyik engem néz…

…de csak az út nyugati oldalán. A keletiek hátat fordítanak nekem. A Nap fénye mágnesként vonzza a tekintetüket. Megnyugodtam: nem is engem néznek.

Közelebb megyek, és beleszagolok nagy, sárga tányérjába. Micsoda illat! Napraforgók – a mindenség fenséges teremtményei! És mind önálló egyéniségek! Ő a Szép:

Ő a Nagyképű:

Ő a Büszke:

Ő a Kíváncsi:

Ő a Szomorú:

Ő pedig a nyúl:

És ez itt az akácos méhes, melyben egy hangulatos kis tisztásra lelek, egy kúttal a közepén – itt találok rá mai ölelni való fámra is, és jövök rá, hogy az a bizonyos „parfümillat”, amit néha szoktam érezni, az akácfák törzséből jön…

…és csak később jut eszembe, hogy eszembe se jutott fotózni.

Kastélyostól, tavastól, napraforgóstól, földestől, nyulastól, aszfaltostól, macskástól, falvastól, mindenestől – az e futásom által létrejött lényt is nagyon megszerettem!

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: