#392 • 2017. 04. 15. • Árpádhalom – Nagymágocs

Szellemi útravalóm:

A legtöbb, amit az ember elérhet, hogy a valóságon túli valóság ostromának enged és visszatér oda, ahol nincsenek tárgyak, dolgok, nincs külső világ, nincsenek ének, de megvan a lét teljessége, az örök ragyogás. Olyan ez, mint a felébredés. De a valóságban való felébredés.

(…)

A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. Mert amikor bennünket elküldtek, az útra bocsájtó Hatalom így szólt: Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit, segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy, mint magadra, és ne hagyd a sötétségben elmerülni. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg. Az egész világ a tied. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg, hódítsd meg, senki sem tiltja, de jaj neked, ha magadnak tartod! Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg, most eredj és élj, mert a világ a tied!

Hamvas Béla

Mikor Orosházán vagyunk anyósomnál, olyan, mintha megállna az idő (ha megnézed a képeket, talán érted, mire gondolok). Mikor először jártam az Alföldön futográfusként, a Mecsek és a Budapest környéki hegyek változatossága után vonakodtam az általam egyhangúnak bélyegzett tájtól, de csak egyetlen futás kellett, hogy megszeressem. Szeretek itt lenni és beleszaladni az időtlenségbe. Ott folytatom, ahol karácsonykor abbahagytam: Árpádhalomról indulok nyugat felé…

Először nem értettem, mi ez a nyüzsgés már hajnali 6 óra előtt. Nyitva a kocsma – így már minden rendben.

Minden beszámolóm végére odaírhatnám, de most meg is teszem: ezt a futásomat is nagyon szeret(t)em.

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: