#411 • 2017. 09. 02. • Szentendre: Lajos forrás – Pomáz: Bölcső-hegy, Lom-hegy

Szellemi útravalóm ezúttal is René Guénon A mennyiség uralma és az idők jelei című könyvéből való:

(…) van ennek az egyre mértéktelenebb szabályozásnak egy fölöttébb paradox következménye, és ez az alábbi: miközben a modern ipar találmányainak köszönhetően a távoli országok közötti közlekedés fokozódó gyorsasága és könnyűsége büszkeség tárgya, ugyanakkor minden elképzelhető módon akadályokat gördítenek a szabad kapcsolatteremtés útjába, egészen addig a fokig, hogy gyakran lehetetlen eljutni az egyik országból a másikba, de mindenesetre sokkal nehezebb, mint amikor a szállítás mechanikus eszközei még nem léteztek.

(21. fejezet: Káin és Ábel)

A nagy zörgésre gyökeret ereszt a lábam, szemeimmel a zajongót kutatom, és hamarosan meg is lelem egy jóképű, termetes vaddisznó formájában. Nem csak attól különleges e találkozás, hogy ilyen szép vaddisznóhoz még nem volt szerencsém, hanem attól is, hogy ennyire sokáig még nem szemeztem a fajtájával. Talán nekem is sikerült elbűvölnöm páratlan szépségemmel (nem, a szagommal még biztosan nem, hisz csak nemrég indultam)? Készítek pár fotót, de visszanézve úgy értékelem, hogy rajtam kívül senki nem venné észre rajtuk a négylábút, ezért inkább kukázom (napkelte után kicsivel nagyon kevés még a fény). Végül zavarba jövök, nem vagyok hozzászokva ily hosszú vaddisznó vizslatásnak, és krákogásomra a vizslató elszalad.

A szép vaddisznó után szépséges fákkal találkozom. Ilyesmiben sűrűn van részem, mégis mindannyiszor elvarázsolnak, fotózásra, ölelésre ihletnek.

Rendre reccsennek az ágak, őzek ugrándozó foltjai csalnak mosolyt az arcomra.

Fúj a szél, állok a Nagy Zöldben, nem különösebben szép, mondhatni „semmi különös”, mégis ezredszer is le vagyok nyűgözve.

A lom-hegyi légvédelmi rakétabázist 1995-ben hagyták el, és adták vissza a természetnek. Összegraffitizett rakétasilók, omladozó kantinépületek, paintball nyomok – a mai modern ember lenyűgözően hiteles korlenyomatai.

Lajos forrás – Az ősök forrása. Szellemi és fizikai erőnlétünk őseinktől eredő megőrzésére és megtartására.

A szemerkélő eső után, utam végéhez érve kisüt a Nap.

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: