#417 • 2017. 10. 14. • Szentendre: Borz-hegy, Kapitány-hegy – Pilisszentlászló: Rózsa-hegy, Bükkös, Kukac-hegy

Szellemi útravalóm Horváth Róbert A Sátán és a sátániság metafizikai mibenléte című előadása – melynek első felét Szentendre felé, második felét hazafelé hallgattam meg. A kettő között pedig 20 kilométeren át emelkedtem.

Nincs anyag-szellem kettősség, Isten-Sátán kettősség, nincs ilyen. Ezek az egyetlenegy tudatosságnak szintjei. Az a mitikus tény, hogy a Sátán valamikor egy angyal volt, és az isteni seregek része – ahogy ezt az ószövetségi Sátán kifejezés előfordulásoknak az analízise feltárja, hogy az eredeti elgondolás ez volt a legrégebbi szöveghelyeken – ez pont ezt mutatja. Azért állapíthatja meg ezt a tudomány, hogy eredetileg a Sátán, az eredeti elgondolásokban, az isteni karnak egy tagja volt, egy angyali tagja, mert (…) az egy tudatosság hívja létre. És az egy tudatosságot minél inkább gyakorolja az ember, és minél inkább a tudatosság válik a vezérelvévé az életében, annál inkább eltűnnek ezek az őrületek. Anyag, szellem – azért látnak anyagot, mert nem tudják szellemként látni. Azért látnak Sátánt, mert nem tudják, hogy hogy hozzák létre – átalusszák azt a folyamatot, ami létrehozza a Sátánt.

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: