#436 • 2018. 02. 25. • Kesztölc: Patak-száj, Cseresznyés-hát, Szállás-berek, Lencsehegy

Szellemi útravalóm Baranyi Tibor Imre egyik előadása (Beavatás és a modern nyugat), ezt hallgatom útközben az autóban.

Nem csak sötét, de nagyon hideg is van (odakint mínusz 10 fok), nem akarok kibújni a meleg takaró alól. De hiszen a takaró általam meleg; önmagában minden semmilyen, mindent én teszek valamilyenné. Gyerünk hát, kezdődjön az ünnep: a futás, a fotózás, a felfedezés ünnepe!

Meredek földfal szegélyezte patak, nem vezet hozzá út, mégis arra megyek, mert most arra kell mennem: mutatja a telefonom, nyilván nem véletlenül rajzoltam meg így az útvonalam (az OpenStreetMap térképe alapján). Kusza faágak tengere, homogén jellegtelenség, ha itt lennél, nem mondanád, hogy szép, ahogyan én se. De van itt ez a pár méter mély – vagyis innen nézve már magas – földfal által szegélyezett patak, és az isteni csend, melybe csak ritkán és nagyon halványan vegyül a jégen átszűrt csobogás. Egyáltalán nem szép, mégis felemelően csodálatos!

Ezzel a nagy hideggel együtt jár egy jól eső érzés: minden csendes, lassú, fagyott, fényesen tiszta – a romolhatatlanság, az örökkévalóság érzése.

A kóbor kutyák komótosan oldalognak – egyikük a tanya sarkán napozik, majd’ belebotlok.

Végül deres szakállal az autóba ülve hangosan kimondom (mintegy üzenve négy és fél órával fiatalabb, ágyban ébredő önmagamnak):

De jó volt!

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: