#467 • 2018. 09. 16. • Pilisszentkereszt: Hideg-lyuk, Dobogókő, Három-mező – Esztergom – Pilismarót

Szellemi útravalóm Virág László egyik előadása (A válságról) – ezt hallgatom útközben az autóban.

Egyetlen kilométer futás után, az erdő-színpad impozáns háttereként „intenek le egy fotózásra” a Zsivány-sziklák előhírnökei.

Micsoda monstrum! „Ezüst” törzsét legfeljebb másodmagammal lennék képes átölelni, koronája „kilátónyi” magasságokban – lenne, és amiért leginkább lenyűgöz: a dimenzióváltása. Ez a szívemnek első látásra kedves gigász ugyanis a földön fekszik. Hatalmas gyökérkorongja most függőlegesen álló talapzatként mutatja az egykori vízszintet. Csodálom óriás termetét, és hogy „természetellenes” pozíciója ellenére nem szűköl, nem vonyít, nem jajgat, nem hiú; egyszerűen csak elfogadja létezése új dimenzióját, korhadó testén élősködő gomba-parazitáit, csodáló tekintetemet, azt, hogy bár egészen másképp volt, most már így van! És jól van így!

Dombok, sziklák mohás hullámaira szóródó „nap(kelte)fénypor”! Két kilométeren belül már a harmadik gyönyör-ajándék – ha több már nem is lesz, akkor se leszek csalódott a végén. (Hahaha, mintha lett volna már ilyen valaha…)

A fotókat Huawei P20 Pro telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: