2018 halfotói #9 (látogatás az egykori Ikarus gyárban)

Ebben a sorozatban szokásomhoz híven azokat a fotóimat publikálom, melyek még nem szerepeltek itt a blogomom – vagyis nem futográfiák, és nem túrafotók (de Flickr és Instagram csatornámon már megjelentek).

Épp egy hete a Kertvárosi Időutazó kalauzolásával látogatást tehettem a 16. kerületben, az egykori Ikarus gyárban; ahol Simon Páltól, aki 1964-től kezdődően a valaha gyártott összes Ikarus buszt gyártotta vagy szerelte (nézd meg a Heti Napló riportját róla), sok érdekes történetet hallottam. Egyetértek Pali bácsival: a repülőgép tervezők által megálmodott faros Ikarus 55-ös szerintem is a világ legszebb busza (Simon úr elmondása szerint – ha jól emlékszem – az 1954-es Világkiállításon meg is kapta ezt a címet)! Lenyűgöznek kecsesen gömbölyded formái – no meg a fara! Örülök, hogy ülhettem benne (a buszban, mellyel Simon Pál és barátai minden évben elmennek Erdélybe), és még fényképezhettem is!


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: