karácsonyi fények

Vasárnap beizzítottam a karácsonyi fénykészleteinket, és ettől még melegebb, kellemesebb fényű lett amúgy is meleg és kellemes otthonunk. Hamarosan kint is egyre több lesz a fény, mert közeleg a téli napforduló (december 22.), amikortól egyre hosszabbak lesznek a nappalok – a sötét éjszakák rovására.

Ezért is szeretem a karácsonyt, a fényeiért, a hangulataiért; és értetlenül nézem a karácsonyi szenvedőket. Egyik „kiváló” tévés műsorvezetőnktől azt hallottam, hogy szerinte karácsonykor mindenki anyázik, mert nincs meg a karácsonyfa talp, vagy ferdék a díszek… Szánalmas (ahogyan szinte az egész magyar média).

Találó mondás, hogy problémája annak van, aki csinál magának. De tényleg miért kell mindenáron ajándékot venned, ha nincs ötleted, mit vegyél; miért kell rokonlátogatnod, ha nincs kedved hozzá; miért kell szenvedned, ha nem muszáj? Ja és ha már mondás, ma hallottam egy nagyon jót: ha egyenesen állsz, ne érdekeljen, hogy görbe az árnyékod. Kellemes Karácsonyi Készülődést Kívánok!

folytatás »

2 hozzászólás ehhez: „Karácsony

  1. Ezt a szólás-mondást én is most hallottam és nagyon tetszett. Egyébként hasonló véleményen vagyok Karácsonyi Készülődés ügyben. Én idén abszolút nem érzem, hogy bármit is vennem kellene bárkinek is karácsonyra (bár tény hogy megtalált engem egy nagyon jó ajándék, amit majd a családomnak adok közösen) nem izgatott és nem is izgat idén az ajándék ügy, persze amúgy is saját készítésűt szoktam, és az megy is. Viszont nagyon meghökkenve figyelem az embereket. Ma szerencsé(tlensége)m volt egy jó 20 percet figyelni a pécsi népeket, akik idegbeteg módon rohangálnak és idegeskednek az utcákon. Egy kocsiból figyeltem őket, és elkezdett esni a hó! Úgy éreztem kutya kötelessége lett volna minden embernek megállni és köszönteni ezt a csodát, de az emberek észre sem vették, csak magukkal és a gondjukkal elfoglalva rohantak tovább. A hópelyhek szegények meg igyekeztek elslisszanni az emberek között, hogy valami nyugodt helyet találjanak maguknak. Hiányzik a lelki felkészülés, és ez nagy baj. A saját készítesű ajándékokkal a készítés közben készül (f)el a lelkem is. Puszi nektek, és Nagyon Szép Karácsonyt Kívánok!

  2. Ja egyet értek-miért kell- ha nincs hozzá kedved??
    Meg a nagy sláger szöveg -Óhh már megint karácsony,jön az őrület.
    meg hogy milyen fáradt,meg ilyesmi.
    Én imádom a karácsonyt,a nyüzsit,a főzést,a hangulatát,mindent ami vele jár.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.