Barcelona 1. nap

Drága Apuci! Nagyon szeretünk és elviszünk ide

Ezt írták az én Drágáim (pontosabban feleségem írását lányom pillangóval és gombóccal dekorálta) a Top 10 Barcelona című utikönyvbe, mellyel Valentin napon sikerült alaposan meglepniük. És tényleg elvittek, így történt, hogy március utolsó hétköznapjait Barcelonában töltöttük – és mindjárt az elején „lelövöm a poént”: nagyon jól éreztük magunkat!

Röviden összehasonlítva Barcelona tisztább, rendezettebb és nyugodtabb város Budapestnél. Az ottani emberek közvetlenebbek és nem olyan feszültek, idegesek, mint itthon. Kétszer is megtörtént, hogy kérés nélkül „ránk tukmálták” a segítségüket, mikor tanácstalanul bóklásztunk az utcán (nem akartak eladni semmit, tényleg csak segíteni szerettek volna). Nem kérnek elnézést, ha rálépnek a lábadra, de ez nem tapintatlanság a részükről, csupán egyáltalán nem érdekli őket a dolog. Persze mindez nyilván csak felszínes benyomás bő négy nap tapasztalatai alapján.

Remek szállásunk a külvárosban (vagy legalábbis a belvárostól messze) volt, közvetlenül egy metrómegállónál. „Hallom, hogy magyarok vagytok, akkor nem erőlködöm az angollal” – szólalt meg érkezésünkkor Orsi, a félig magyar, félig spanyol és egészen kedves recepciós. Rövid pihenő után sétálni indultunk, végül egy kis buszozás után Barcelona hangulatos kikötőbjében kötöttünk ki – gyönyörű tavaszi idő volt, idilli hangulat.

Este a hotelünk utcájának következő sarkán levő étterembe mentünk vacsorázni, ahol megismerkedtünk Manuellel a Waczak szállóból. A pincérünk ugyan külsőre egyáltalán nem hasonlított Basil alkalmazottjára – ám értelmi képességeit tekintve annál inkább. Nem csak angolul nem értett egyetlen szót sem, de a spanyol szótárat is hiába vettük elő, és a kézzel-lábbal kommunikálás se igazán működött. Az étlapról rendelést így hamar feladtuk, odamentünk a pulthoz, és rámutattunk, miből kérünk. Tapasnyi mennyiségekre számítva sikerült túlzásba esnünk, akárcsak a szakácsnak a halra locsolt olajat illetően – így amilyen könnyen lecsúszott, olyan könnyedén jött is ki; szóval fosással indult a második napom, de erről majd legközelebb…

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “Barcelona 1. nap” bejegyzéshez

  1. bazi avatar
    bazi

    szia, mikor jön a fosós beszámoló?

    1. halasizsolt avatar

      Szia, nem tudom, folyamatosan dolgozom fel a képeket, ahogy időm engedi és kedvem tartja (most kb. a 2. nap harmadánál tartok). De azt már most elárulom, hogy a fosásomról nem lesznek benne további részletek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: