#273 • 2014. 12. 31. • Budapest: Zugliget, Budakeszierdő

Reggel a telefonomon olvasom: „-13 °C, kedvező”. Megkérdezem magamtól, hogy biztos a futáshoz is kedvező, akarom én ezt igazán? Hát persze! Úgyis csak egy rövid 6 kilométerest terveztem az év utolsó napjára. Nehezemre esik kiszállni az autóból, és az első kilométer se esik jól, túl szorosan ölel a hideg, nyalogat, szurkál, a havas út pedig olyan meredeken megy lefelé, és helyenként olyan simára van koptatva, hogy nem merem elengedni magam; de ismét hálát adok magamban cipőm tervezőinek: a sárkarmok ezen a letaposott (-síelt?) felületen is tökéletesen tapadnak. Mire leérek, már be is melegedek, és a melegedésben tovább segít az immár meredeken felfelé tartó út is, rajta a (már szokásosnak számító) letört faágakból összeállt akadálypályával.

2014-12-31-38548

Süt a nap, megállok egy fotóra, aztán vissza a hegytetőre, a starthelyhez, de csak azért, hogy továbbfussak a másik irányba, megrajzolva ezzel a térképen szilveszteri denevérem másik szárnyát; ami kicsit vékonyka lesz, mert a tervezett út járhatatlan (vagyis meg se találom).

2014-12-31-38549

Az autóhoz érve marad még annyi erő az elgémberedett ujjaimban, hogy kinyissam az ajtót, beindítsam a motort, fűtés föl 28 fokra, aztán otthon be a 37 fokos vizű kádba. Akárhogyis számolom, 50 °C különbséget sikerült átívelnem lenyűgöző testemmel ezen a nagyszerű szilveszteri reggelen. Tartalmas, sikeres, és vidám új évet kívánok, vagyis TSVÚÉK!

2014-12-31-38551

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: