#419 • 2017. 10. 29. • Mindszent

Szellemi útravalóm László András 2013-as előadása a Mennybemenetelről – ezt hallgatom útközben az autóban; odafelé még sötétben, visszafelé már világosban.

Mivel csak egyetlen napot töltünk anyósomnál Orosházán, nincs választási lehetőségem: ha futni akarok Mindszenten, akkor vasárnap hajnalban kell indulnom – éppen akkor, amikorra nagy esőt jósoltak a meteorológusok. De hiszek benne, hogy ha hiszek benne, akkor ennek nem feltétlenül kell így lennie. És ezt még fél hatkor is hiszem, mikor az eső áztatta autóba ülök, mert bár szeretek esőben futni, de nem 8 °C-os hőmérsékletben, 35 km/h-s szélben – persze mindez szintén csak prognózis.

Mindszenten egy úton átszaladó nyúl és száraz idő fogad. Szinte napra pontosan két éve futottam utoljára itt – pontosabban az akkori starthelyem a Tisza partján most induláskor a „cél” (oda érkezve pedig a féltáv lesz).

A hajnali derengésben kutyáknak látom őket, de kicsit később már egyértelművé válik őz mivoltuk. Rám szegeződő tekintetük irányát merőlegesen metszi két hatalmas fülük síkja. Várnak, néznek, futok, közeledek, bokrok takarnak, még közelebb érek, elszaladnak. E jelenet sokszor ismétlődik hasonlóképp – több tucatnyi őzhöz van szerencsém 2017 októberének utolsó vasárnapján.

Autó az úton:

Madár a fán:

Az autóhoz visszaérve nyújtás közben váratlanul ott terem egy kis fekete loncsosság a köszöntésemre – kétségtelenül ünnepelni jött, örülni a megnyilvánult létnek, annak, hogy van aki megsimogassa, akire felugrálhat, és akit nem kell megugatnia.

És miközben örülünk egymásnak…

…elered az eső.

Tegnap a Tescoban a nagy 7 decis mellé ajándékba adtak egy 2-es szilvás Unicumot. A felét este megittuk anyósommal, a másik felét reggel, mielőtt elindultam, beraktam a hűtőbe. Ez a ma reggeli utolsó ajándékom, a hab a tortán, a cseresznye a habon, avagy az i-n a pont – 24 kilométernyi fáradtság mámora egy kád forró vizében feloldva.

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: