Egyik legnagyobb 2018-as élményem

Az év vége közeledtével megosztom Veled egyik legnagyobb idei élményem. Tisztán emlékszem, mert nagy hatással volt rám: november elsején történt, mikor kaptam egy levelet a PayPaltól, mely szerint a 200×200 km projektemnek új támogatója van. Elárulom, régóta nagy dilemma számomra, hogy érdemes-e ezt a rengeteg időt és energiát beleölni valamibe, aminek „kézzelfogható” hatása (egyelőre) néhány Facebook kedvelés, és esetleg pár elismerő pillantás (vagy épp értetlen tekintet). De képtelen vagyok feladni, mert az (elsősorban anyagi) akadályoknál sokkal erősebb bennem a megismerés csodája, a felfedezés öröme iránti vágy. Valahol legbelül érzem, hogy értéket teremtek, és mindennél jobban vonz egy „látomás”, mely szerint 2029-ben büszkén mutatom be a könyvem, melyben a 16 év alatt megtett, nagyjából 15000 kilométernyi futásom legszebb képeit és gondolatait osztom meg. Adományozómnak írt köszönőlevelemben többek között ezt írtam:

Elsején épp Pécsre készültünk menni Luca lányommal apukámhoz (ő még mindig ott él, ahol én is születtem), amikor megérkezett az értesítés a PayPaltól a havi 5000 forintos támogatásodról. Nem is tudom leírni, mennyire boldoggá tettél vele! Számomra óriási dolog, hogy azt érezhetem, van valaki, aki veszi a jelem. Aki érti, hogy amit csinálok, az számomra rendkívül fontos, és a szívügyem egy kicsit már az ő szívügye is! Köszönöm Neked! (…) Örülök, hogy egy olyan embernek írhatok most, aki ismeri az adás örömét és sokszorozó energiáját! Hálás vagyok, amiért engem is részesítettél ebben!

Értékrendem szerint a pénz is egyfajta energia. Áramoltatjuk, akár a szeretetet. Adni épp olyan jó, mint kapni – szerencsére mindkettőt sokszor volt alkalmam kipróbálni. Most megajándékozlak az adás élményének lehetőségével – köszönöm, ha élsz vele!

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: