#519 • 2019. 07. 28. • Piliscsév – Pilisjászfalu: Szőlő-hegy, Felső-Somlyó

Felfedeztem a térképen egy még befutatlan foltot a közelben – a nyár végére (mikor még korán kel a Nap) pont jól jön. Autóval negyed órán belül a piliscsévi starthelyen vagyok, indulhat a „szkennelés”.

Az eső áztatta erdőben őszi hangulat fogad.

Zöld-vörös fenyves hívogat…

Az őz hátra se nézve tudja, meddig kell futnia, hogy szem elől tévesszem. Ha nem követtem volna tekintetemmel, nem látnám a fa tövében. De követtem, látom, és mosolygok.

Rengeteg ház épül „a természet lágy ölén”. Csak még egy kis darabot kiharapunk az erdőből. Csak még egyet… Hogy dinamikusan fejlődjön a település… Egészségesen növekedjék… Mintha a doktor úr azt mondaná: „Józsi bácsi, minden a lehető legnagyobb rendben, menjen haza nyugodtan, a tumora egészségesen növekszik!”

Még vaddisznók túrják a földet, de a táblácska már jelzi: hamarosan itt is egy természetközeli otthon épül, hogy a legnagyobb összhangban a természettel mondhassunk búcsút jelenlegi lakóinak…

Aztán ha már nem kell valami, kibasszuk az erdő szélére, „a természet lágy ölére”…

A fotókat Samsung Galaxy S10+ telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: