Bröccsözés és futás a Pécsi-tó körül

Már hetekkel ezelőtt elterveztem, hogy ha majd jövök Gergő barátomékhoz (Fishing on Orfűre), körbefutom a Pécsi-tavat. Ennek ma hajnalban jött el az ideje, de mesélek egy kicsit az előző napokról is (még korábbi előzmények erre).

Rekord meleg, rekord idők

Hétfőn reggel (még otthon) olyan melegben futottam, mint korábban még soha. Melegben nem jó futni, ezért különösen meglepett, mikor a végén a telefonomra pillantottam: 14:49, vagyis 8 másodperccel megdöntöttem a korábbi rekordomat (kedden pedig – hasonló melegben – az utóbbival egyező, 14:57 volt az eredményem).

Bröccsözés

Szerda már az utazás napja volt, nem futottam, és sajnos csak egyedül vonatoztam Pécsre, mert Luca lebetegedett. Este már a Fishingen fröccsöztünk, ahol megszületett a vröccs fogalma: korábban ugyanis fehér és rozé fröccsöket ittunk (ez ugyebár a fröccs), melyek után a vörösborból készült változatot keresztelte Attila vröccsre. Ezt fejlesztettem tovább másnap – bodzaszörp, fehérbor és szóda: ez kérem szépen a bröccs; nagyon finom, mindenkinek ajánlhatom.

Futás a Pécsi-tó körül

Ma hajnalban 5:10-kor ébresztett a pisilési inger. A Nap éppen készült már kidugni első sugarait a szemközti domb mögül, ezért úgy döntöttem, hogy nem fekszem már vissza, elindulok. Sokkal melegebb volt már az ideálisnál, de a feléig egész jól ment. Utána jött egy-két nemjóleső emelkedő a tó nyugati oldalán, aztán úgy 6 km után elkezdett fájni a bal térdem – de még mosolyogva intettem vissza egy a tóparton ébredező fesztiválozónak. Arra gondoltam, hogy módosítok az eredeti terven: nem futok már vissza egészen a szállásomig, csak a tavat kerülöm meg, végül is ez volt a cél (vagy legalábbis a magamtól elvárt minimum). De amikor a tókerülő utam végére értem, egészen megjavult a térdem, meg aztán ott állt a buszmegállóban egy kisebb tömeg – csak nem hagyhattam itt abba. Végül a Pink Floyd zseniális A Momentary lapse of reason albuma is véget ért, a térdem is újra fájt, ráadásul emelkedő következett, és én 400 méterre a szállásomtól sétálásra váltottam. Közel 9 km futás után elégedetten iszogattam a hideg bröccsöm, miközben azon töprengtem, vajon hogy tud valaki több száz kilométert futni – mindenesetre jó volt olvasni.

Teljes távolság: 8,7 km | Haladási idő: 51:27 | Átlagos haladási sebesség: 10,14 km/óra

Kaphatsz

e-mailt az új bejegyzésekről:

Adhatsz

pénzenergiát:

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Create a website or blog at WordPress.com