200×200 km projekt • 2021. 08. 28. • Máriahalom: Ördög-hegy – Sárisáp Cimbivel

A naptár próbálja hitetni a nyarat, de engem nem ver át. A 8 °C-os levegő, a hajnal friss illata (a trágyaszag-zónát elhagyva), és egy szarvas bőgése is egyértelművé teszik, hogy a nyárnak vége. Ez az első őszi hajnali kalandunk idén. Legkedvesebb évszakomnak csupán a színei hiányoznak még, már csak ezek tehetnék felemelőbbé a dombokon szaladó őzek, és a gerincről minket figyelő agancsos szarvasok látványát. De majd ennek is eljön az ideje – ahogy most annak, hogy elköszönjünk e tájtól, és legközelebb egy kicsit távolabb folytassuk (meghagyva a fél órán belül elérhető helyeket a jövő nyár korai napkeltéihez).

„El van ütve?” – kérdi egy riadt tekintetű nő, miközben sétánk végén az út szélén elnyúló barátom bundájából szedegetem a beleragadt koldustetveket (már vagy fél órája). Aggodalmáért cserébe puszit kap, mégpedig nyelveset – nem tőlem.

Fotók és útvonal (Strava)

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “200×200 km projekt • 2021. 08. 28. • Máriahalom: Ördög-hegy – Sárisáp Cimbivel” bejegyzéshez

  1. Atyafi avatar

    -Igen, elütötte egy óvatlan autós. Most próbálom újjá-, akarom mondani újraéleszteni, de kéne hozzá egy defibrillátor. Hozna egyet a legközelebbi benzinkútról, kérem?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: