Cakó Ferenc életmű kiadás – tiéd lehet a 3 ajándék kötet egyike

Tavasszal keresett meg Cakó Kinga a kérdéssel, hogy vállalnám-e édesapja életmű kötetének tervezését? Nem sokat törtem a fejem a válaszon, megtisztelőnek éreztem a megkeresést, örömmel mondtam igent; így – miután Kinga elfogadta hozzávetőleges árajánlatomat – május elején elkezdődhetett a munka. Csodálatos (mintegy 89 órányi) teremtéstörténetünk eredményét bő két hónappal később, július 8-án küldtük el a nyomdába, hogy újabb egy hónap múltán kézzelfoghatóvá válhasson, amit asztalnál ülve, monitorokat nézve megterveztünk. Nem „királyi többesről” van szó, Kinga aktív és kreatív teremtőtársam volt a tervezési folyamat során – és persze Cimbinek is sokat köszönhetünk, legalábbis a vidám hangulatot illetően.

Cakó Ferenc életmű kiadás • 280 oldal, 235×294 mm, cérnafűzött, keménytáblás

Szerencsére Kingával nem csak a kutyaszeretetben osztoztunk, hanem közös művünk terén is kezdettől egy hullámhosszon voltunk – örömmel fogadva egymás ötleteit, szinte mindenben egyetértettünk. Én pedig szó szerint a Cakó könyv gondolatával keltem és feküdtem; időnként megtapasztalva az éjszaka „teremtő erejét”: reggelre „megálmodva” egy előző napi „probléma” megoldását. És ha kellett (a naptáram szerint kilencszer), Kinga autóba ült, és jött…

Nagyon hálás vagyok neki, és édesapjának is, hogy bizalmat szavaztak nekem, és a „könyvátadó hármas (illetve Cimbivel együtt négyes) találkánk” végén kölcsönösen elégedetten búcsúztunk egymástól. Külön öröm volt számomra, hogy személyesen is megismerhettem a kötet lenyűgözően sokrétű alkotóját, aki épp annyi idősen készítette Sebaj Tóbiás és Zénó című gyurmaanimációit – melyeket akkor gyerekként lelkesen követtem a tévében –, mint ahány évesen én apa lettem. Személyes találkozásunkkor Cakó Ferenc közvetlensége is elvarázsolt; ráadásul – miután látta, hogy képtelen vagyok egyet választani az elém tárt rézkarcai közül – kettővel is megajándékozott.

Könyvből pedig még ennél is többet kaptam, melyek közül hármat ezúton szeretnék ajándékként felajánlani három olvasómnak. Mindössze két kérésem van – egy beugróként, és egy amennyiben „megnyered” a kötetek egyikét.

 1. Ha szeretnél egy Cakó Ferenc életmű kiadást, kérlek, írj egy mondatot nekem emailben arról, hogy miért is szeretnéd, hogy neked adjam? Írd meg a neved és telefonszámod is, hogy könnyen egyeztethessünk, amennyiben „sikeresen pályáztál”. (A közjegyzőmentes, teljes mértékben antidemokratikus és szubjektív bíráló bizottság egyedül én leszek.)
 2. „Nyertesként” pedig el kell jönnöd a könyvért hozzám Kesztölcre.
Cimbi gratulál

Végül pedig hogy tárgyilagos maradjak – és ha már mások munkáját kritizálom, a magaméban is észrevegyem a hibát – a 98. oldalon levő képrészletnek bizony nem így kellene kinéznie, és nem is így adtam nyomdába. Valószínű a kép szélén levő elmosás effekt bolondította meg a(z egyébként kiváló munkát végző) nyomda feldolgozó szoftverét. Ezt nagyon sajnálom, de remélem, lesz még második kiadás, melyben orvosolhatjuk e hibát!

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “Cakó Ferenc életmű kiadás – tiéd lehet a 3 ajándék kötet egyike” bejegyzéshez

 1. Kardos Tamás avatar
  Kardos Tamás

  Örülök, hogy megjelent a könyv, és szép lett… Gondolom, nem nagyon kell megindokolnom, hogy miért szeretnék egy példányt. :) Meg amúgy is tartozom egy kesztölci látogatással.

  Üdv: Kardos Tamás (a lektor)

  1. Zsolt Halasi avatar

   Rendben, tiéd az egyik. Várlak szeretettel (és süttői othelloval)!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: