#531 • 2019. 09. 29. • Pilisszántó – Piliscsév: Bárány-hegy, Szirtes-tető – Piliscsaba

A Strava félpercenként átvált a térképről a beállítások oldalra. Bogarak nyüzsögnek a fejemnél, melyben az asztalosom, Imre, ígérete ellenére el nem vitt cuccai körül forognak a gondolatok. És idegesítenek, akárcsak a bogarak, meg a Strava. Úgy látszik, ez a futókalandom leginkább a türelemről szól…

A Strava-t egész jól megszokom, a bogarak egyszer csak eltűnnek, Imre ígéretét pedig úgy döntök: leszarom. Már csak az a kérdés, lesz-e elég türelmem és kitartásom 28 kilométerhez, 800 méter szintemelkedéssel, étlen-szomjan? Ugyanis lezárt utakra számítva szándékosan „túlterveztem” az útvonalamat. A kerítések rendre meg is akasztanak, de én ezúttal rendre úgy döntök, hogy átmászom rajtuk.

Egy barna és két fekete őz-szerű négylábút látok együtt szaladni. Jelenlegi ismereteim szerint a színük miatt őzek nem lehetnek; utóbbi alapján muflonra tippelnék, de akkor mit keres ott az a világosbarna, és miért nincs egyiknek se szarva?

A 17. kilométernél még úgy érzem, akár a maratont is lefutnám, de 20 után már hatványozottan fáradok…

A vége felé egy szembe jövő bringás újabb kérdést állít elém: vannak-e már biztonsági őrök ott, ahonnan jövök, mert valami „dzsembori készülődik” – ahogy mondja. (Jut eszembe: az önkormányzati választás kampányidőszaka van.) Nos, erre a válasz jóval egyértelműbb, mint a muflon-kérdésé: „nincsenek” – felelem.

Az utolsó métereken a fokozódó tömeg „ellen-áramlatát” is leküzdve már csak gépiesen emelgetem ólomsúlyúra fáradt lábaimat, hogy legvégül elégedetten állapítsam meg: ezzel a 27,62 kilométerrel távolságban megdöntöttem korábbi (25,82 km-es) rekordom. Indulásom óta, négy és fél órája nem ittam, és ma még nem is ettem. A kesztyűtartóban van egy nagy doboz puszedli-féleség, ezt tömöm magamba az emberek meglepett tekintetébe bámulva. A mennyiség uralma… – de legalább a fotózást nem vittem túlzásba.

A fotókat OnePlus 7 Pro telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: