#552 • 2020. 02. 23. • Orfű: Kis-hegy, Cigány-hegy, Malommúzeum (Mecsek #25 – Cimbivel)

Határozottan tetszik ez a formabontás! Zöld szár, zöld levél – ehhez piros, narancs, sárga, kék, lila, fehér szirmok illenek. Legalábbis a többség szerint – de ez kit érdekel?! Itt van ez a vagány virág, aki bevállalja a „monokromizmust”: zöld levelekkel szegett zöld száron zöld szirmokat növeszt – és milyen jól áll neki! Hogy jobb, kutyával vagy nélküle?

A fotó nélküle, de 25. Mecsek-béli futókalandom egyértelműen jobb vele, aki jól láthatóan még mindig nem érti a fotózás lényegét: nyugalizáció, kompozíció, expozíció – és miközben én ezzel próbálkozom, ő rám ugrik és nyalogat. De természetesen szó sincs róla, hogy mindezért haragudnék rá, beérem annyival, hogy a fotózás lényegén kívül mindent (is) ért.

Rohadék tüskék (igen, még mindig csak itt tartok), és ráadásul erre jövünk majd visszafelé is! De visszafelé már alig akadnak belém, és még mielőtt újra bosszankodni kezdhetnék miattuk, már túl is vagyunk az egészen. Újabb „áthallásos metafora”: visszanézve mily sokszor tűnik immár nevetségesnek, ami „odafelé” szörnyen és véresen komoly volt…

És miközben ezen morfondírozok, sajnálkozva nézem Cimbit, kinek – rövidebb lábai okán – jóval több jut a tüskés ágakból. De úgy megy át közöttük, mint kés a puha vajon; és ezzel ismét totálisan lenyűgöz! Micsoda bunda, vegyük csak sorra, miket „tud”:

  • Öntisztuló. Cimbit még soha nem fürdettem meg, de – néhány dögbehempergés és jó néhány esős-saras séta vagy futás kivételével (utóbbiak maradványa egy napon belül lepereg) – bundája mindig ápolt,
  • puha,
  • jószagú
  • és szép!
  • Legalább -10 °C-ig komfortos (alacsonyabb hőmérsékleten még nem volt alkalmunk tesztelni).
  • Vízállónak nem mondható, de túl azon, hogy nedvesség hatására a szőrök aranyosan bekreppelődnek, a víz kárt nem tesz benne, és hamar megszárad (nedvesen viszont tény, hogy nem igazán jó szagú).
  • És mint már a fentiekből kiderült: „tüskeálló” is.

Ismét fantasztikus futótársam van a csodasztikus Mecsekben!

A fotókat Xiaomi Mi Note 10 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: