#559 • 2020. 04. 11. • Pécs: Mandulás park, Tubes (Mecsek #26 – Cimbivel)

Itt van a legnagyobb, a leghíresebb, a leghájpoltabb! Pontosabban nem is csak itt, de szinte mindenhol; és leginkább nem is ő maga, csak a (nagyrészt hamis) híre. De ennyi épp elég ahhoz, hogy szinte mindent be- és lezárjanak. Hihetetlenül jól tolja, korábban elképzelhetetlen határokat szárnyal túl – minden kétséget kizáróan ő korunk legnagyobb médiasztárja: a Koronavírus! Figyelmesen elolvasom a szöveget:

Pécs megyei Jogú Város Polgármesterének rendelkezése alapján a koronavírus fertőzés terjedésének lassítása, illetve annak megállítása érdekében, a Városi erdő – Parkerdő teljes területe lezárásra került. Érvényes: visszavonásig. Kérjük, a Tisztelt Természetkedvelő Kirándulókat, segítsék a munkánkat azzal, hogy nem látogatják a lezárt területeket. Megértésüket köszönjük!

Egyre magányosabbnak érzem magam ezzel a „tulajdonságommal”, de én még mindig szeretem kérdéseket feltéve megpróbálni átlátni az összefüggéseket. Mivel Cimbikémet most nem akarom fárasztani effélével, és más megszólítható élőlény nincs jelen, magamat kérdezem: túl azon, hogy netán egyesek szerint rossz példát mutatok, mások meg talán felháborodnak azon, hogy nem vagyok hajlandó magamra venni a mindannyiunkért (valójában persze leginkább önmagáért) aggódó, otthon ülő hős szerepét; ártok-e bárkinek azzal, ha azt teszem, amit hét éve szinte minden héten legalább egyszer, és hátam mögött hagyva a táblákat egy újabb futókalandba bocsátkozom a természettel és önmagammal? E kérdésre bennem pillanatok alatt megszülető és kristálytisztán egyértelmű válasz az, hogy: nem. Így hát nyílt szívvel és tiszta lelkiismerettel indulok el ismét a mindenség befogadására.

Tubes felé haladva egy bringás jön szembe, megáll, beszélgetünk, mondja, hogy olyan most az erdő, mint a Spektrum tévécsatornán futó sorozatban, ami arról szólt, milyen lesz a Föld ez emberiség kipusztulása után. Mondja, hogy „rendesen tele van az erdő csikkekkel, szeméttel, de most mindez nincs, embereket se kell kerülgetnie, és ez jó (egyetértek). Azt is megtudom, hogy két trombózisa volt, majd 50 évesen elkezdett tekerni, és azóta nem volt beteg, az orvosa azt mondta, minden eredménye tökéles. Csak így tovább! – ebben maradva búcsúzunk.

Huawei P40 Pro teszttelefonom apámtól kölcsönkapott övtáskában viszem magammal.

Útvonal (Strava)Fotók (Google)

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: