#565 • 2020. 05. 25. • Dorog: Szarkási-dűlő, Baumit kőbánya (Cimbivel)

A korai napkelték miatt továbbra is otthonunk környékén szaladunk Cimbivel – ezúttal a szomszédos Dorog területén, először a 10-es út nyugati oldalán.

Cimbi egy őzkölyök nyomába ered, utánaszólok, hogy „Cimbikém, hagyd, gyere inkább velem tovább”, és ő inkább jön velem tovább – pedig imád kergetőzni. Számomra ő egy csodagyerek – imádom!

Cimbi besétál a Baumit bánya területére, rászólok, hogy jöjjön vissza. De amíg pisilek, átértékelem a dolgot: igaz, kerítéssel le van zárva az út, és munkagépek vészjósló csörömpölése hallatszik a közelből, de ha itt visszafordulunk, mehetünk hosszan vissza, ugyanarra, amerről jöttünk. Benézek hát… és egyre beljebb keveredve végül egy terepjárós fickóval is összefutunk, már készülök megállni, hogy magyarázkodjak, de ő csodálkozón bámulva továbbhajt. Lenyűgöző a panoráma, kár lett volna kihagyni! Cimbi kérés nélkül végig a közelemben marad, mintha érezné, hogy csak mellettem van biztonságban – nem tudhatja, hogy én se érzem magam biztonságban; megkönnyebbülök, mikor elhagyjuk a bánya területét.

És ismét megannyi különleges hangulattal gazdagabban térünk haza…

Útvonal (Strava)Fotók (Google)

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: