#579 • 2020. 08. 31. • Szlovénia: Cerknica (Gradišče, Velika Slivnica – Cimbivel)

Tegnap délután Cimbi – az egy hónappal korábbi Balatonban megtett néhány métere után – életében másodszor úszott; ráadásul először a tengerben, melybe szó szerint bele is kóstolt. Aztán fosott és hányt egy nagyot a sós víztől. Majd rengeteget ivott…

És most már egy perce pisil itt, szlovéniai futókalandunk elején, miután fosott is már (úgy látszik, a tenger tisztító hatása még tart) – és ezzel ismét lenyűgöz. Mármint azzal, hogy ezt mind magában bírta tartani, és mikor az ágyamban gyömöszöltem a szállásunkon, akkor se „szivárogtatott ki” semmit.

Követve a helyieket (akik egy magamfajta magyar számára meglepően idősek és korán kelők) többször is villanypásztorokon bújunk át, míg felérünk a csúcsra; és közben sok ló, valamint tehén csodálja és követi kíváncsian az én bundás barátom – aki inkább szeretne tőlük a számára biztos távolságban maradni.

A „csúcs-élmény” elmarad, de az odáig vezető út panorámái bőven „kárpótoltak” már előre.

(Ez most csak egy rövidebb 12 kilométeres lett, ami szépen passzol a ma még előttem álló 534 kilométernyi autóvezetéshez – melyből 353-at Balatonfenyvesig vontatva tervezünk megtenni Ervin barátommal.)

Útvonal (Strava)Fotók (Google)

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: