Újratervezés

Leszámítva azt a kilenc bejegyzést, ami általam készített új vagy frissített honlapokról tudósít, több mint fél éve nem blogolok nyilvánosan. Elérkezett egy helyzetértékelés ideje – már csak azért is, mert a blogom 5 nap múlva lesz 15 éves.

Egyrészt:

 • kifejezetten jó volt nem publikálni semmit az általam igen alacsonyra értékelt Facebookon;
 • jó volt teljesen elengedni a „blogolási kényszert”, hogy minden számomra fontos vagy valamiért érdekes dologról posztolni kell (bár máig kimondottan hasznosnak érzem, hogy a blogomon utánanézhetek például annak, hány éves a számítógépem).

Másfelől:

 • az elmúlt bő fél évben is folytattam a 200×200 km projektem, és fel se merül bennem, hogy abbahagyom – legfeljebb a mikéntje vet fel egyre több kérdést –;
 • ezért továbbra is blogoltam a futókalandjaimról, eleinte azt feltételezve, hogy mivel ezt nem nyilvánosan teszem, majd kicsit „lazább” leszek, és nem fogok ezerszer megrágni egy-egy mondatot;
 • de mivel továbbra is komolyan gondolom, hogy a projektem végén, 2030-ban egy könyvet készítek a(z addigi) futográfuskalandjaimról, azon kaptam magam, hogy ugyanúgy megrágom a szavakat, mondatokat, mint korábban.
 • És ha már így van, miért ne tenném ezt a jövőben nyilvánosan – még ha csak néhány embert érdekel is ez rajtam kívül?
 • Nem utolsó sorban miután szeptemberben írtam egy levelet a partnereimnek Áramlás helyreállítási kísérlet tárggyal, tudatosodott bennem, hogy a fotóim „magamban tartásával” az áramlást akadályozom. Hiszen ez az, amit én szívből és könnyedén adhatok, pénz híján ez az én adományom.

Hosszan érlelődött bennem mindez, végül arra jutottam, hogy „újrakezdem”, de csak „szolídan”, minimális időráfordítással, amennyi éppen még jól esik:

 • Flickr oldalamat tavasszal végleg elengedtem, lemondtam a Pro tagságot.
 • Ide a blogomra minden futásomról csak egy-egy fotót teszek fel, néhány (néha több) mondattal, esetleg szöveg nélkül (most az elmúlt 7 hónap bejegyzéseit is elérhetővé tettem),
 • a legjobb futográfiáimat pedig egyetlen Google Fotók albumban gyűjtöm,
 • illetve az Instagramon publikálom (egyéb fotóim mellett).
 • És hát a Facebook: bár nagyon várom már, hogy kilehelje sátáni lelkét, de mivel egyelőre az ismerőseim nagy többsége (köztük páran azok közül is, akik érdeklődnek futográfusi ténykedésem iránt) használja, egy-egy linket oda is bedobok majd a blogbejegyzéseimről (az Instagram fotóim megosztása pedig megy majd automatikusan). (Hozzáteszem: mindennek akkor van egyáltalán értelme, ha a Facebook méltóztatik a hivatkozott ismerőseim hírfolyamába illeszteni a linkjeimet – de ez már nem az én asztalom…)
 • Ja és a Strava oldalamra is újra töltögetek képeket.

, , ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

5 hozzászólás a(z) “Újratervezés” bejegyzéshez

 1. Imre avatar
  Imre

  Szia!
  Örülök, hogy nem hagytad abba a futást! Sajna az építkezés/hitelfelvétel közepén vagyok, úgyhogy most én sem tudok támogatni, de a futást figylemmel kísérem.
  Imre

  1. Zsolt Halasi avatar

   Szia! A futás abbahagyása fel se merült bennem. Örülök örömödnek, köszönöm szóbéli támogatásod!

   1. Imre avatar
    Imre

    Szia! Nem is a futás abbahagyására gondoltam, hanem a 200×200 km-re. Remélem, hogy a könyvet majd a végén kezembe foghatom!

    1. Zsolt Halasi avatar

     Értem. Most azt tervezem, hogy a projekt első feléről (is) csinálok egy könyvet jövőre (200×200 km 2/1). Talán egyet ki is nyomatok, akkor azt majd megmutatom. Te a Korpa Imi vagy egyébként?

     1. Zsolt Halasi avatar

      Válaszolok magamnak: bocs, már látom, hogy nem a Korpa Imi vagy. :) Ugye nem ismerjük egymást személyesen?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: