#618 • 2021. 05. 29. • Csolnok – Annavölgy – Sárisáp (Cimbivel)

Egy őz néz felénk, megállok, Cimbinek suttogva szólok… Többször tapasztaltam már, amit most is: az őz ilyenkor nem lát minket, áll, és várja, hogy a számára potenciálisan veszélyes mozgásunk véget vessen láthatatlanságunknak. De mi nem mozdulunk, és a köztünk levő kb. 15 méternyi távolból jól látom a hatalmas, gesztenyebarna, fényes-gyönyörű szemeit. Kisvártatva elindul felénk… de ezt a közeledést bundás barátom már képtelen dermedten szemlélni, és moccanására az őz irányt vált, majd pillanatokon belül elnyelik a zöld bokrok. Megszűnünk egymás számára létezni.

Kicsit odébb Cimbi megáll, és a sötét erdő felé fordulva figyel. „Nincs ott semmi Cimbikém, gyere, menjünk tovább!” – de az ágak reccsenése azt feleli, mégiscsak van ott valami. Cimbi leginkább a szagokra figyel; az őz a mozgásra – mindegyikük érzéke arra van kihegyezve, ami számára a leginkább fontos.

Ha az emberi érzékelés is ilyen kifinomult lenne a fontos dolgok iránt, nem létezne hazugság, hiszen az pillanatokon belül lelepleződne. Vagyis jelenlegi formájában a média se létezne, és valószínű még koronavírus világjárvány se lenne. Eszembe jut egy indiai srác a Facebookon, aki videójában meséli, hogy az ő falujában nincs koronavírus, mert az embereknek nincs tévéje. Mindez a felszínes szemlélő számára megmosolyogtató együgyűség lehet; pedig ez a fiú tűpontosan rámutat a lényegre: csak az van, ami a tudatomban van, és a tudatom teremti a valóságot. Ez utolsó futókalandunk tanítása…

U.i.: a repce már majdnem teljesen levirágzott, leginkább már csak a szaga maradt; melyet utunk egyes szakaszain bódító akácillat vált fel.

Útvonal (Strava)Fotók (Google)

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: