Négylábú cimborám: Cimbi

Luca miatt van az egész – akárcsak a futás. Ő mindig is kutyát szeretett volna, aztán macskáink lettek. Feleségem semmiképp nem akart kutyát, így hát szétköltözésünk után nála maradtak a macskák, én pedig bevállaltam egy kutyát – kételyekkel és aggodalmakkal telve, csak a lányom kedvéért. Ráadásul Lucának mindenképp border collie kellett, a világ legokosabb, de egyúttal az egyik legnagyobb mozgás- és foglalkoztatásigényű kutyája. Legalábbis így tartják… Mikor barátom szólt, hogy egy ismerőse kutyája március 24-én tíz border collie-t ellett, és szívesen adna belőle, egyértelmű volt, hogy az egyik kölyök nekünk született.

Cimbivel közel egy hónapja boldogítjuk egymást, és azóta kiderült, hogy mint szinte mindig, ezúttal is minden aggodalmam alaptalan volt. Cimbi kezdetektől fogva figyelmes, fegyelmezett, okos, aranyos – két szóval: tökéletes kutyatárs, kire egyetlen rossz szavam nem lehet. Luca néhány óra alatt megtanította neki az ül, fekszik, piti parancsokat; és második kesztölci napján Cimbi már megértette, mit jelent a „marad”, amikor este elköszönök tőle, és becsukom a ház ajtaját, vagy amikor elmegyek, és a kaput zárom kettőnk közé. Reggel, mikor kinyitom az ajtót, vagy amikor hazajövök, örömében majd’ szétesik (utóbbi esetben rendre be is pisil); és bármikor szólok neki, boldogan rohan egy kis szeretetért. Vagy bármiért, mert odaadó ragaszkodása meghatóan feltétlen. Állandóan lesi a tekintetem, és mindenhova követ. Jó vele lenni, nézni, ahogy alszik, ölbe venni, simogatni, szagolgatni, puszilgatni, néha hagyni hogy összenyaljon és -harapdáljon, etetni, itatni, együtt sétálni, futni (és együtt pisilni a kertben); szóval jó szeretni!

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: