#542 • 2019. 12. 14. • Dömös: Rám-szakadék, Árpádvár (Cimbivel)

Alig fagypont fölött van a hőmérséklet, és esik az eső – mégis mennem kell, mert tudom, hogy „odakint”, a komfortzónám kapuját átlépve értékes ajándékok várnak.

Legtöbbször hátránynak érzem, hogy rossz a memóriám, de most örülök, hogy nem emlékeztem, mennyire „technikás terep” a Rám-szakadék – legalábbis kutyával. Kutyával, aki ráadásul nem szereti a vizet. De már az első létránál tudom: végigmegyünk, mert számíthatunk egymásra. Cimbi zergeként szökell a csúszós köveken, és ha kell, segítek neki, tolom a fenekét. Az utolsónál viszont egyértelmű: megkerülhetetlen a létra. Bal kezemmel magamhoz ölelem Cimbit, jobb kezemmel kapaszkodom a létrában, és közben mondogatom, hogy nyugi. Drága barátom pedig érti: nem ficánkol, így nem ejtem le, és nem töri össze magát.

„Fent vagyunk, Cimbikém, ügyes vagy!” Érzem, hogy jó bátorságpróba volt ez neki, és kiváló „csapatépítő” mindkettőnknek!

Egyre világosabb van, már látszik a kék ég, napsugarak csillantják az ágakba csimpaszkodó esőcseppeket, odalent párafelhő úszik, benne szivárványgömbök születnek. Képtelenség betelni vele, és ezt így lefényképezni – mégis kitartóan próbálkozom; miközben Cimbi, odaadó, figyelmes, ügyes, szófogadó, okos és „hosszansorolhatnámmég” társam türelmesen vár.

Aztán lábaimat összezárva „cípőszánkózok” a sárban, és állva maradok, kacagok…

Ennyi ajándékra azért nem számítottam.

A fotókat OnePlus 7 Pro telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: