#544 • 2019. 12. 28. • Dömös: Poszogó-hegy, Üstök-hegy, Vadálló-kövek, Keserű-hegy, Prédikálószék – Visegrád (Cimbivel)

Hiszen ezek azok a sziklák, amiket előző futókalandunk során „odalentről” fotóztam! Fagyos szél dermeszti az arcomat, az ujjaim fájnak a hidegtől, még sincs hiányérzetem, mert szebb helyen nem is lehetnék, mint itt, a Vadálló-köveknél; és nagyszerűbb futótársat se tudok elképzelni Cimbinél. Varázslatos ez a hely, és benne az ellenfényben ragyogó bundájú barátom, kinek állandóan várnia kell rám, mert hozzá képest totyogva haladok felfelé. Nem csak a táj, de négylábú fiacskám türelmessége és figyelmessége is lenyűgöz: rendre visszanéz, sokszor vissza is fut hozzám, aztán előre, mintha mutatni akarná: látod, így kell ezt, tök egyszerű (lenne négy lábbal).

Egy hasadékban futunk, meredek dombok között, végre szélárnyékban. A hasadékot szegélyező, kopasz fákkal borított dombok kb. 300 méterre levő gerincéig minden belátható. Egy szürke-fekete foltos fehér bunda szalad fel a horizontig, majd vissza – mindezt egy percen belül. Imádom nézni ezt a játékosan könnyed vágtát! Nem különben, amikor előttem szalad, és fenekén az extra vastag gatya-bunda jobbra-balra tekeredik. Vagy ahogy kócolja a szél. Mókás dolgok ezek.

Az egyik út fejmagasságban kezdődik, egy meredek földsánc tetején, ezért nem találom. Mondom Cimbinek, hogy itt kellene jobbra kanyarodnunk, de hol az út? Mire ő fölmászik a földfalon, és az „elveszett” úton várja, hogy én is észrevegyem azt.

23,9 km, 1322 m szintkülönbséggel – csak azért említem, mert ezúttal a mennyiség (rendhagyó módon) egyenes arányosságban van a minőséggel. Ennél emelkedettebb befejezése nem is lehetne a 2019-es futó évemnek!

A fotókat Xiaomi Mi Note 10 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: