A szemközti domb túloldaláról csak épp a fejét látom, rajta egy egyenes szarvval. Hiányos biológiai ismereteim birtokában nyilvánvalónak tűnik, hogy antiloppal vagy unikornissal van dolgunk. Cimbi közelebbről is megnézi, de örömvinnyogásaiból nem veszem ki, mit lát. Antilop vagy unikornis – végül is nem mindegy? Szép volt, és végre valami új – mert a megszokott menthetetlenül unalmassá lesz…

Kit érdekel már a csend, amit otthon is szinte bármikor hallhatok (vagy a már zavaróan csendgyilkos szarvasbőgés szeptemberben)…

A fehér zúzmarás tájból is láttam már eleget a héten Piliscsabán, Cimbit sétáltatva – na jó, párat azért exponálok…

Cimbi megbízhatósága is már megszokottá vált, de ez még nem olyan unalmas…

És végre történik valami – autók jönnek, meg is állnak mellettem, és a sofőr figyelmeztet: jobbra ne menjek, mert ott vadászat lesz. Francba, pont arra vezet(ett volna) a tervezett útvonalam. Kénytelen vagyok rögtönözni, „rajzolatlan” térképen futunk tovább az ismeretlenbe. És közben ráébredek, mennyire jól van így: pár napja egyre jobban fájnak lábaimon a kisujjaim (valami bütykök készülnek születni rajtuk), keveset is aludtam, és holnapra egy 22 kilométeres dobogókői túrát tervezünk.

Köszönöm vadászok, hogy megmentettetek további nyolc és fél kilométernyi unalomtól! Köszönöm tudatom, hogy beleteremtetted e futó kalandba a vadászokat – kisujjaim örömére is!

A fotókat Xiaomi Mi Note 10 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.