#550 • 2020. 02. 09. • Pilisszentlászló: Kálvária, Öreg-Pap-hegy (Cimbivel)

Éjjel gyanús hangokat hallok lentről, valami baj van Cimbivel…?

De Cimbinek reggel jól láthatóan sejtése sincs róla, hogy bárminek másképp „kellene” lennie, mint egy héttel ezelőttig: lelkesen konstatálja, hogy futóruhát húzok magamra – „csóva” farka arcomat csapdossa, miközben cipőfűzőm kötöm.

Elindulunk, mint máskor, de most valahogy semmi nem olyan, mint máskor. Ajjajjaj, Cimbi gyanúsan mozog, netán újabb epilepsziás rohama lesz? Ja, hogy csak a jégen csúszott meg! Már minden gyanús…

Előbújik a horizont mögül a Nap, beragyogja a mellettem elterülő rétet; előttem fut négylábú barátom, bilétája vidáman csilingel a nyakában, szőrének hullámai finoman követik csodálatos mozgását; fölöttem kék ég, alattam könnyen futható, sík terep; bőven van tér a gondolatoknak is; és bennem egyre határozottabban megfogalmazódik: KIBASZOTT JÓ ÉLNI! Aztán jön még egy: ÉS KURVÁRA MINDEGY, MEDDIG! Az élet értékét nem a hossza adja, hanem a teljessége! Egy múltbéli képpel mocskoljam össze a jelent, az egyetlen létezőt – és szutykát még fröcsköljem tovább egy többnyire meg nem valósuló jövő-illúzióba is? A NAGY BÜDÖS LÓFASZT! Kösz a tanítást, Cimbikém!

A fotókat Xiaomi Mi Note 10 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: