#608 • 2021. 03. 21. • Tahitótfalu (Cimbivel)

A tegnapi napéjegyenlőség után ma 4:45-ös indulásunkkor -10 °C-ot mutat az autó hőmérője. De legalább a tudata melegít: csillagászatilag a mai az első teljes tavaszi nap! Még „illegalitásban” indulunk, a tökéletesen értelmetlen kijárási tilalom idején. Esztergomban ér az 5 óra, mostantól már biztonságban vagyunk, a koronavírus ilyenkor pihenni tér. Mi pedig Cimbivel pontosan napkeltekor, 5:44-kor futásnak eredünk Tahitótfalu szentendrei-szigeti részén, hogy egy Duna-parti leruccanás után a szántóföldek között pásztázzuk az általunk még befutatlan terepet. Nem írhatom, hogy különösebben izgalmas és érdekes kaland volt, de ennek is megvolt a maga szépsége – a napsugaras fagyos széllel és monotonitásával együtt.

Egy aranyos jelenet: Cimbi egy földsánc tetején mozdulatlanul figyel. Én még kicsit le vagyok maradva hozzá képest, próbálom kitalálni, mit láthat, és közben fotózom, mert jól áll neki ez a napkeltés feszült mozdulatlanság. Megérkezve hozzá, már látom is érdeklődése tárgyait: egy csapat őz bóklászik a szántóföldön. Bundás barátomnak már szólni se kell, tudja, hogy futókalandjainkon csak nézni szabad a vadakat. Fantasztikus (futó)társ!

Útvonal (Strava)Fotók (Google)

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: