200×200 km projekt • 2021. 07. 10. • Tokod – Annavölgy – Nagysáp: Bodói-domb, Nádas-domb Cimbivel

A végletek embere vagyok. Erre sok példát hozhatnék, de ami miatt most eszembe jut: a végletekig tudok ragaszkodni valamihez, amit elterveztem; viszont ha adódik egy számomra elfogadható módosító tényező, akkor ezt könnyedén el tudom engedni. Jelen esetben ilyen módosító tényező az ebszőnybányai motocross pálya kapuja, ami a mára tervezett kalandunk kezdőpontján zárva vár. Másztam már át kerítéseken (Cimbivel együtt is) de ezt meg se próbálom kinyitni, sőt, ki se szállok az autóból (pedig sehol egy tiltó tábla, lehet, hogy csak egy reteszt kellett volna eltolni – mindez csak később jut eszembe) – így hát valószínű, már soha nem tudom meg, mi várt volna „odaát”.

Emitt meg az Únyi-patak akaszt meg. Hamar elengedem ezt is, pedig át tudnánk ugrani, de sehol nem látom a térképen jelölt utat. Régebben ilyesmi nem zavart volna; „az öregedés jele?” – teszem fel magamban a kérdést kicsit később, az autóbol (újra) kiszállva, mai második, rendhagyóan rögtönzött starthelyünkön.

Búza, napraforgó és kukorica ültetvényeket kerítünk körbe nyomvonalunkkal. Utóbbin dézsmál egy őz, nekünk háttal, a nagy szélben tudomást se véve közeledtünkről. Cimbi pár lépésnyire van már csak tőle, mikor észreveszi, kukoricaszárral a szájában szalad el. Jót nevetek.

A térképen jelölt út elvisz egészen az Únyi-patakig. Csak át kellett volna ugrani. De a túloldalról olyan bizonytalannak tűnt az egész. Ismét „van némi áthallás a való élettel”… Viszont ha átugorjuk, akkor nem a dombtetőről csodálhattuk volna a napkelte fényeiben fürdő tájat.

Ha tegnap észrevettem volna a kígyót, lehet, hogy a fiókák, melyeket megevett, pár nap múlva kirepültek volna a fészekből – jut eszembe madarak reptében gyönyörköve. Ha amúgy lett volna, nem lenne emígy. De végsősoron valamiért mindig így van jól. A kígyónak is jól kell laknia.

Fotók és útvonal (Strava) #1

Fotók és útvonal (Strava) #2

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: