200×200 km projekt • 2022. 06. 25. • Nagysáp – Sárisáp Cimbivel

10 hónappal ezelőttről ismerős a hely, és akárcsak akkor, ezúttal is ez a térképen névtelen, Nagysápi-árok menti tó kalandunk egyik gyöngyszeme – legalábbis ami a természet látványtárát illeti. Egy idős ember (furcsa, hogy egy bő évtized múlva már én is olyan idős leszek, mint amennyinek most őt saccolom) metszőollóval nádat vág a parton, és miután Cimbit kérdezi: „kirándulsz, kutyus?”; én is visszakérdezek: „és ön, horgászni készül?” „Igen, elbaszom az időt” – feleli. Érdekes hozzáállás – gondolom magamban, majd 77 perccel búcsúzásunk után, már az elhagyott bánya területén ácsorgó, rohadt-gyönyörű Tatra teherautóval, és a területet őrző hatalmas kutyával történt meglepő találkozásunkat követően, mindössze 3 perccel azután, hogy egy földbe gyökerezett lábú őzzel a háttérben örökítettem meg bundás barátom; 6 percet baszunk el két „útonálló” nyúllal „szemezve”.

Már korábbi tapasztalataim alapján is megállapítottam, hogy a nyúlnak valószínű nem látása a legfejlettebb érzékszerve, de ennyire szürreális élményre azért nem voltam felkészülve. Szokás szerint Cimbi ment elől, majd miután észrevette a szemből közelítő nagyfülűeket, megállt. Én is megálltam, fotózni kezdtem – a nyulak pedig vakaróztak, szimatoltak, néha ránéztek a tőlük nagyjából húsz méternyire ácsorgó kalandtársamra… Három perc múlva már kezdtem kicsit unni, de gondoltam, hogy a nyulakra bízom e mókás jelenet befejezését – hátha épp felénk indulnak majd, és akkor az még viccesebb lesz. Mintha Cimborám is unta volna már kicsit: miközben teste mozdulatlan maradt, fejével elkezdett forgolódni – nézett hátra jobbról is, balról is, mint aki azt kéri: „csinálj már valamit, vagy legalább mondd, hogy »mehetsz«”, de én csendben vártam, és a nyulak nem zavartatták magukat hat teljes percen át… Talán nem túlzás kijelentenem, hogy az elmúlt kilenc évem futásainak és sétáinak legviccesebb pillanatai voltak ezek.

Fotók és útvonal (Strava)

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: