200×200 km projekt • 2022. 11. 26. • Tata: Derítő-tó, Kis Kacsás-tó – Vértesszőlős: Nagy Kacsás-tó

Kelet felé indulunk, de 170 méter után kerítésbe ütközünk. Sebaj, próbálkozzunk a másik irányba… itt meg egy sorompó. Mellette, egy elkerítet részen emberformák motoszkálnak, gondolom, megkérdezem, szabad-e megkerülni.

– Jó reggelt!
– Mit keresel te itt bazmeg!?

Sajnos nem sikerül higgadtnak maradnom – az emberszerű lénnyel történő beszélgetés további részleteit inkább nem dokumentálom. Az egyik kutyája kiszalad hozzánk, láthatóan szimpatizál négylábú cimborámmal; valószínű azt mondja neki, hogy „ne haragudj az ostoba gazdám miatt, gyere vissza sötétedéskor, szépfiú”. E randevú bizton elmarad, én viszont most rögtönzök egyet az 1-es út túloldalára, a tavakhoz, mert ez így elég rövidke lett.

A Derítő-tónál is egy sorompóval indítunk, ám ez bundás barátom érkezésére – és annak meglepetésére – automatikusan nyílik. Mosolygok a vicces jeleneten… és a következő mosolyomra se kell sokat várni: kedvenc kutyám az Által-ér felszínén úszó növényszőnyeget rétnek nézve vízbe ugrik – a meglepetés ezúttal se marad el (a vizet csak szomjoltóként szereti). Nevetve fotózom, ahogy partot érve szárazra rázza magát.

Később a tavak körül sétálva egyre inkább úgy érzem, jó helyen vagyunk, és hálás lehetek az út túloldalán élő bazmeg-démonnak.

Fotók és útvonal (Strava)

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: