200×200 km projekt • 2023. 02. 26. • Óbánya – Váralja Cimbivel (Mecsek #37)

Minden évszakban ellátogatunk a Mecsekbe (pontosabban szülővárosomba, Pécsre, apámhoz). A téli alkalom rendszerint február végére tolódik, ilyenkor már sokszor tavaszi hangulat fogad az erdőben. Nem úgy, mint most: a tapadós állagú, friss hó vicces jelenetek forrása. Cimbi az emelkedőn lefelé fut, befarol előttem, majd hosszan csúszva csapódik a lábamhoz. És van, ami valószínűleg csak nekem mókás (legalábbis eleinte): hógolyók nőnek a hosszú lábszőrére. De négylábú barátom ismét csodálatos tanítómester: nem látom rajta, hogy bosszankodna miattuk, még akkor sem, amikor a hógolyócsokrok már dinnye méretűek, és alig tud menni miattuk. Időnként megáll, és a fogai segítségével próbál megszabadulni a felesleges tehertől… nehezen megy, segítek neki… legalább hússzor, a végén már fáj a kezem, mert ököllel verem szét a jeges gombócokká összeállt potyautasokat, másképp lehetetlen eltávolítani őket.

Majd’ négy éve teszteljük, de csak most derült ki, hogy a border-bunda nem télre (vagy legalábbis nem tapadós hóhoz) lett tervezve. Mindenesetre azt hiszem, mindkettőnk nevében kijelenthetem: nem bántuk meg, hogy ezt is kipróbáltuk.

Fotók és útvonal (Strava) →

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: