#558 • 2020. 04. 06. • Visegrád: Fekete-hegy, Sas-hegy – Dunabogdány: Pap-hegy (Cimbivel)

A majdnem teli Hold épp a horizont alá készül bújni, miközben az autóban ülve, Kesztölcöt átszelve Cimbivel egy új futókalandra készülünk.

Épp csak elkezdtünk futni, de Cimbi már sebességet vált, és mintha puskából lőtték volna ki, az általam még érzékelhetetlen vadak nyomába ered. (Mielőtt esetleg valaki figyelmeztetne: tudom, ez így nem szabályos, és tisztában vagyok azzal is, hogy Cimbit egy vadász bármikor kilőheti. De ha mindezt nem engedném neki, nemcsak őt fosztanám meg a kergetés boldogságától; hanem magamat is a mosolytól, amit az ilyenkor Cimbiből feltörő kurjantásai csalnak az arcomra. Önző vagyok? Felelőtlen? Elfogadom, ha esetleg így gondolod, ahogyan te is fogadd el: számomra így teljes az életünk, tartson bármeddig). Az egyik szarvas társaitól elszakadva felém fut, az előttem elterülő mezőn keresztül. Gyönyörű látvány a vágtája a napkelte fényeiben; de én még mindig nem tanultam meg a sokadik leckét, és fotózni próbálok, ahelyett, hogy átadnám magam a jelen csodálatának.

Gyönyörködöm a színekben: ahogyan a napkelte narancsvöröse harsányzöld rügyeket fakaszt, hogy aztán fehérre váltva a megvilágítást visszavegyen a szaturációból.

Nocsak, mit hallok? Patak csobog? Hol? De nem is csobogás ez, hanem „bugyogás” – olyasmi, mint mikor egy palackból bort töltenek (mi mást). Nevetek, mikor megfejtem: hiszen itt lépdel előttem a hang forrása: Cimbikém az imént jól teleitta magát, és a hasában lötykölődik a pocsolyavíz.

Ez volt a 15. és egyúttal utolsó visegrádi (illetve Visegrádot is érintő) kalandunk (pontosabban még egyszer épp csak átlépjük majd e gyönyörű város határát) – jövő hétvégén a Mecsekben folytatjuk, ha el tudunk jutni odáig.

22 km, 800 méter szintkülönbséggel – azért nagyon ritkán Cimbi is elfárad.

#maradjotthon #maradjéber

A fotókat Xiaomi Mi Note 10 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: