#613 • 2021. 04. 24. • Tahitótfalu (Cimbivel)

Ez a legnagyszerűbb az egészben: soha nem tudom előre, mi vár ránk. Kifejezetten élénk a fantáziám, mégis váratlanul ért, hogy utolsó szentendrei-szigeti kalandozásunkon szarvast simogathatok. Meg szarvasmarhát. És szamarat is.

De eleinte még „csak” a zöldek tavaszi tűztánca nyűgöz le a Nap keltefényeinek interpretálásában: a „Dunára hajló” fatörzsek mohabundája, az ágak rügyei és a vízparti fűtakaró zöldje káprázatosan pazar – miközben orromat mennyei virágillatok kényeztetik!

És ezek után jön a „cukiságfaktor kimaxolva”: a kerítés túloldalán szarvasok, szarvasmarhák, szamarak, és majd’ mind jönnek felénk ismerkedni. Szerintem a szagom nekem jobb, de míg meg nem vakargatom őket, addig Cimbi tűnik érdekesebbnek számukra. Próbálok olvasni bundás barátom gondolataiban: „Ez most tényleg egy olyan, amilyeneket az erdőben szoktam kergetni? És idejön hozzám? Nemár, nem hiszem el!” – közben meglepődve-hitetlenkedve el-elugrik a kerítéstől, majd kíváncsisága visszahozza: mégse mindennapos lehetőség közvetlen közelről szarvasbuksit szaglászni.

Közel öt hónapja, december elején kezdtük el a Szentendrei-sziget feltérképezését, az akkor új futócipőmben és telefonommal. Mindkettő bevált, és e Duna ölelte sziget se okozott csalódást. Még nem tudom, hol folytatjuk a jövő héten, de az biztosnak tűnik, hogy új kaland vár…

(Amúgy 200×200 km projektemben a távolságot illetően már a B oldal pörög – vagyis átléptem / -gurultam 20000 kilométeren.)

Útvonal (Strava)Fotók (Google)

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: